Fatih Terim'e 'Kebapçı Selahaddin' cezası

Fatih Terim'e 'Kebapçı Selahaddin' cezası

Fatih Terim, Aydoğdu'yu darp ettiği iddiasıyla 'basit yaralama' suçundan açılan davada 3 bin lira para cezasına çarptırıldı.

İzmir Çeşme'de Selahaddin Aydoğdu'yu darp ettiği iddiasıyla "basit yaralama" suçundan hakkında dava açılan teknik direktör Fatih Terim'e 3 bin lira para cezası verildi.

Kavganın ardından Terim hakkında Aydoğdu'ya yönelik ‘basit yaralama' suçundan iddianame hazırlanmıştı. İddianamede bir yıla kadar hapis ya da para cezası istenmişti.

Aydoğdu hakkında da ‘basın yoluyla tehdit ve hakaret' ve ‘kişisel verileri ele geçirip basın yoluyla yaymak' suçundan iki ayrı iddianame hazırlanmıştı.

Terim, Aydoğdu'yu darp ettiği iddiasıyla 'basit yaralama' suçundan açılan davada 3 bin lira para cezasına çarptırıldı.

NE OLMUŞTU?
İki yıl önce Alaçatı’da Fatih Terim’in iki damadı ile birlikte Selahattin Aydoğdu’ya ait restorana gitmesiyle başlayan olayın yankıları aylarca sürmüştü. Terim ile Aydoğdu arasında kavga çıkmış ve o dönem Türkiye Futbol Direktörü olan Fatih Terim’in görevine bu olay sonrasında son verilmişti. Fatih Terim daha sonra Galatasaray’la anlaşmış, ancak Alaçatı’da yaşanan olay uzun süre konuşulmuştu.

Selahattin Aydoğdu yaşanan olayların ertesi günü DHA kameralarına konuşmuş ve “İki dakikada kaçtı. Kavga etmeye gelen adam kaçar mı? Delikanlı adam kaçar mı? Yıllarca insanlara yalandan bağırmayla çağırmayla herkese gider yapmıştır. Geçmişte insanlara yaptığı haksızlık bu sefer bana denk getirdi. Herhalde bu insanların ahını aldığı için bana denk geldi. Yıllarca kimsenin yapamadığını ben yaptım. Benden dayak yedi. Ondan sonra iki dakika içinde kaçtı” demişti. Olay sonrasında Alaçatı'da Selahattin Aydoğdu'nun heykeli dikilmişti.


- Alaçatı'da bu olaydan sonra Selahattin Aydoğdu'nun heykeli dikilmişti.

Ancak daha sonra Fatih Terim ve Selahattin Aydoğdu ifade tutanaklarını ortaya çıkmıştı. Tutanaklarda Aydoğdu, Terim’in kendisine yumruk attığını ve darp edildiğini ifade ederek, Fatih Terim’den şikayetçi olmuştu.

Fatih Terim ifadesinde olayın neden çıktığıyla ilgili, “Damadım Ahmet Baran Çetin’in kızkardeşi Petek Zeynep Çetin damadımı ağlayarak aradığını ve Selahattin Aydoğdu’nun kendisini taciz ettiğini kızım Merve bana söyledi”ifadelerini kullandı. Terim restorana gittiğindeki olayı ise, “Selahattin Aydoğdu’ya önce bir yumruk attım ve hemen sonra da kendisini tokatladım” şeklinde anlatıyor.

Fatih Terim için, “Benden dayak yedi” diyen Selahattin Aydoğdu da ifadesinde,“Fatih Terim, 00.15 sıralarında damatları ve ismini bilmediğim biri ile gelerek, ‘ben geldim’ dedi ve bana saldırdı, yumruk attı. Beni telefon ile tehdit eden, iş yerime gelerek iş yerimi basan, bana yumruk atan, beni darp eden ve bana hakaret eden Fatih Terim’den…” diyor ve şikayetçi olduğunu belirtiyor.