Fındık çuvallarından haltere altın madalya sevinci

Fındık çuvallarından haltere altın madalya sevinci

Ordu’da doğuştan görme engelli sporcu Gökhan Taşpınar, çuvalla fındık taşıyarak vücut geliştirdikten sonra başladığı halterde, azmiyle altın madalya kazandırdı.

Altınordu ilçesinde ailesiyle yaşayan 21 yaşındaki Gökhan Taşpınar, açık lise eğitiminin yanı sıra yörenin önemli tarım ürünü fındık hasadında da çalışıyor. Ailesinin bahçesinde toplanan fındıkları çuval yardımıyla yol kenarına, ardından da evin terasına taşıyan genç sporcu, bu sayede vücudunun gelişimine katkı sağladı.

Gökhan Taşpınar, yaklaşık bir yıl önce Ordu Görme Engelliler Spor Kulübüne başvurarak spor aktivitelerine katılmaya başladı. 21 yaşındaki sporcu, kulübün başkanı Vedat Yavuz ile antrenör Yadikar Erkan Çömlek’in önerisi üzerine haltere yöneldi.

Yaklaşık 6 ay önce bu branşa başlayan sporcu, evinde su ve kum dolu şişelerden oluşturduğu ağırlıklarla turnuvaya hazırlandı.Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından eylül ayında Aksaray’da düzenlenen Türkiye Halter Şampiyonası’nda 100 kiloda birinci olma başarısı gösteren Gökhan Taşpınar, paralimpik oyunlarına katılmayı hedefliyor.