Grev kararı alan belediye işçileri: Enflasyon artışı kadar zam istiyoruz!

Grev kararı alan belediye işçileri: Enflasyon artışı kadar zam istiyoruz!

Bornova Belediyesi’ne bağlı İZBAŞ ( İzmir İlçe Belediyeler Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi) işçileri, toplu sözleşmelerde sonuca varılamaması üzerine iş bıraktı.

Özgür TUĞRUL- Onurcan UYGUR -İzmir’in CHP’li Bornova Belediyesi, bünyesinde yer alan İZBAŞ şirketinde çalışan işçiler toplu sözleşmelerde sonuç alınamaması üzerine iş bıraktı. Belediye- İş Sendikasına bağlı işçiler Bornova Büyükpark Meydanı’nda toplanarak Bornova Belediyesi önüne yürüyerek basın açıklaması yaptı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla tarafından 9 Şubat 2017 tarihinden itibaren toplu sözleşmeyle ilgili hiçbir adımın atılmadığını belirten işçiler, 60 günlük yasal sürenin son gününde iş bıraktı.

‘Enflasyon Tutarını İmzalamaya Hazırız’

İşçiler adına açıklamayı yapan Örgütlenmeden Sorumlu Genel Sekreter Ali Çelenk, “Sendikamız, 9 Şubat 2017’den bugüne kadar iyi niyetli bir çabayla Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalanması için işverenle görüşmelere devam ediyordu. Belediye- İş olarak bütün iyi niyetli çabalarımıza rağmen işveren tarafından herhangi bir girişimde bulunulmadı. Bu nedenledir ki bize grev kararını Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla aldırdı. Bizler 2016 yılı 1 Mart ile 2017 1 Mart arasında belirlenen enflasyon tutarına imza atmaya hazırız” diye konuştu.

İşçilerden Başkan Atilla’ya Sözleşme Çağrısı

Belediye Başkanı Olgun Atilla’ya çağrı yapan işçiler, “Bornova’ya ve İzmir’e yakışır şekilde gelin toplu sözleşmemizi yapalım. Biz işimizi çok seviyoruz” dediler. İşçiler, ‘İZBAŞ işçisi yalnız değildir’, ‘İş, ekmek yoksa barışta yok’ sloganları eşliğinle basın açıklamasını tamamlayarak, çalıştıkları sosyal tesisler, düğün salonları ve otoparklarda bekleyişe geçtiler.

İZBAŞ’tan Açıklama

Grev kararının ardından İZBAŞ yönetim kurulundan da bir açıklama geldi. Süreci yakından takip eden YURT Gazetesi’ne gelen açıklamada, “Şirketimiz çalışanları da bizim için çok değerlidir. Onların aileleri ile birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri en büyük isteğimiz. Bir süredir şirketimizde yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde çalışanlarımız için hem piyasa şartları hem de yerel yönetimler arasında en yüksek ücret teklifini sunduk. Buna göre şu anda 3072 lira olan en düşük ücret 3627 lira olacak. Önerdiğimiz ücret artışı ile birlikte şirketimizin işçilik maliyeti 4 milyon 3 yüz bin TL’dir. İmkanlarımızı zorlayarak bütçe olanakları içinde en yüksek ücret artışını yaptık. Çalışanlarımızın bu teklife sıcak bakacaklarını ve anlaşmaya varacağımıza inanıyoruz” denildi.