'Amerika'nın Sesi Radyosu'nda 'yabancı ajan' belirtileri var'

'Amerika'nın Sesi Radyosu'nda 'yabancı ajan' belirtileri var'

Rusya Adalet Bakanlığı’ndan bir kaynak, ülkede yayın yapan ‘Amerika’nın Sesi’ Radyosu’nun faaliyetlerinde yabancı ajan işlevlerine ait belirtilerin bulunduğunu söyledi.

Rus basınına konuşan Adalet Bakanlığı yetkilisi, Rus Parlamentosunun alt kanadı Duma’da yabacı yayın kuruluşlarının ‘yabancı ajan’ olarak tanınmaları ile ilgili yasanın kabul edilmesine bağlı olarak, Adalet Bakanlığı’nın Amerika’nın Sesi radyosuna yasada öngörülen kısıtlamaların radyoya uygulanma olasılığı konusunda uyarı içeren bir bildiri gönderdiğini belirtti.
Rus basınına konuşan bakanlık yetkilisi, “Kurumumuz, Amerika’nın Sesi Radyosu’na Devlet Duması’nda yabacı yayın kuruluşlarının ‘yabancı ajan’ olarak tanınmaları ile ilgili yasanın kabul edildiğine ve söz konusu yasanın Rusya’da faaliyet gösteren yabancı yayın kuruluşlarının yabancı ajan olarak tanınma olasılığı içerdiğine dair bildiri gönderdi. Mektupta özellikle Amerika’nın Sesi Radyosu’nun faaliyetlerinde yabancı ajan işlevlerine ait belirtiler olduğu için Rus yasalarında öngörülen kısıtlamalarının kendilerine uygulanabileceği belirtiliyor” ifadelerini kullandı.

Daha önce Devlet Duma’sının, yurtdışından finanse edilen basın kuruluşlarının yabancı ajan olarak tanınmasını öneren yasa düzenlemelerini onayladığı açıklanmıştı.