Havalimanında kedi alarmı

Havalimanında kedi alarmı

İstanbul Kaçakçılık Polisi, yurtdışına kaçırılmak istenen Scottish Fold cinsi 6 kedi ele geçirdi. Fatih'te yapılan diğer bir operasyonda ise cinsel içerikli hap, çikolata gibi ürünler satan 7 adrese baskın düzenlendi.

Söznü'nün haberine göre İstanbul Emniyeti’ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen ilk operasyon 7 Ekim’de Fatih’te gerçekleştirildi. Tahtakale’de bazı adreslerde, yurt dışından  kaçak yollarla getirilen cinsel içerikli ilaç satıldığını belirleyen ekipler harekete geçti. Belirlenen 7 adrese baskın düzenlendi. Aramalarda 6 bin 943 hap, 708 sprey, 120 krem ve 18 çikolata ele geçirildi. Operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.  Ürünler, sağlığa olan zararlarının tespiti için Sağlıl Bakanlığı’na gönderildi.

Kaçakçılık Polisi’nce düzenlenen diğer bir operasyon ise Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gerçekleştirildi.  Polis ekipleri yanından çok sayıda çanta bulunan bir şüpheliyi durdurdu. Dış hatlar terminalinde durdurulan şüphelilerin açılan çantalarında 6 kedi bulundu. Uzmanlar kedilerin Scottish Fold cinsi olduğunu ve yurt dışına çıkarılmasının yasak olduğunu saptadı. Ekipler kedilere el koyarken, 3 şüpheli hakkında canlı hayvan kaçakçılığından adli işlem yapıldı.