Hükümet konağındaki inşaat iskelesinde tehlikeli çalışma

Hükümet konağındaki inşaat iskelesinde tehlikeli çalışma

EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde 5 katlı hükümet konağı binasının dış cephesindeki ısı yalıtım için kurulan iskelede çalışan işçilerin, hiçbir önlem almadan canlarını hiçe sayarak çalışmaları dikkat çekti.

Keşan Büyük Camii Mahallesi İsmail Saraç Caddesi üzerinde bulunan ve içerisinde kaymakamlık, tapu ile nüfus müdürlüklerinin yer aldığı 5 katlı hükümet konağı binasında çalışan işçilerin, emniyet kemeri ve baret takmadan rüzgara rağmen canlarını hiçe sayarak çalışmaları şaşkınlık yarattı. 5’inci katta çalışan işçilerin zaman zaman iskeleye tutunarak katlara inip çıkmaları ise yürekleri ağza getirdi. 

Bazı vatandaşlar devlete ait bir binada taşeron firma işçilerinin hiçbir güvenlik önlemi almadan çalıştırılmalarına tepki göstererek, yaşananların olası bir iş kazasına davetiye çıkardığını bildirdi. 

VATANDAŞLAR İÇİN DE ÖNLEM YOK 
İşçiler, kullanılan malzemeleri halat yardımıyla üst katlara çıkarttığı ancak hükümet konağı çevresinde bulunanlar için güvenlik önlemi alınmadığı gözlendi. Resmi işlerini yapmak üzere hükümet konağına gelenlerin iskelenin altından ve yanından rahatça geçmeleri geçmesi dikkat çekti.