Kulis: İttifak yerel seçime de taşınabilir…

Kulis: İttifak yerel seçime de taşınabilir…

AKP ve MHP arasında 2019 seçimlerine yönelik ittifak çalışmaları sürdürülürken, yerel seçimler için  tabanda dillendirilen endişe, tavana sesini duyurmaya çalışıyor. O endişe nedeniyle Ankara kulisi, yerel seçim ittifakını konuşuyor.

Takvim yazarı Şebnem Bursalı, AKP ve MHP arasındaki işbirliğinde Kasım 2019 olarak planlanan genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce yapılacak yerel seçimlere yönelik bir netliğin henüz bulunmadığını belirterek, “Ancak; tabanda dillendirilen bir endişe; tavana kadar sesini duyurursa kimse şaşırmasın. O endişe de; büyük ittifaktan 8 ay önceki yerel seçim sırasında sahada iki parti teşkilatları arasında sertleşmesi olası kampanyanın, Kasım'daki büyük ittifaka bir zararı olup olmayacağı” dedi.

Şebnem Bursalı, ‘Yerelde de ittifak’ başlığıyla yazdığı yazıda, 2019 seçimlerine ve sonrasındaki 5 yıla yönelik yerli ve milli ittifak adı verilen AK Parti-MHP ittifakıyla ilgili her iki partinin önemli isimlerinden oluşan komisyonun çalışmalara başladığını belirterek, şunları kaydetti:

“İki parti arasındaki işbirliğinde Kasım 2019 olarak planlanan Genel Seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce yapılacak yerel seçimlere yönelik bir netlik henüz yok.

Ancak; tabanda dillendirilen bir endişe; tavana kadar sesini duyurursa kimse şaşırmasın.

‘SERT KAMPANYA OLABİLİR’

O endişe de; büyük ittifaktan 8 ay önceki yerel seçim sırasında sahada iki parti teşkilatları arasında sertleşmesi olası kampanyanın, Kasım'daki büyük ittifaka bir zararı olup olmayacağı. Her 3 seçimin ve bundan sonraki süreçte Türkiye'nin geçmekte olduğu hassas ve zorlu dönem göz önüne alındığında, herhangi bir kırgınlık veya negatif ihtimal olsun istenmiyor.

İşte bu yüzden Ankara kulislerinde; iki parti arasında yerel seçimde de ittifak yapılabileceği konuşuluyor.

‘HANGİSİ NEREDE GÜÇLÜYSE…’

Son seçimlerde her iki partinin kazandığı il ve ilçeler yine kendilerinde kalacak şekilde aday gösterilmemesi veya diğer partinin destekleneceğinin açıklanması ve CHP ve HDP'nin elindeki belediyelerde ise o il ve ilçede AK Parti güçlü ise AK Parti'nin, MHP güçlü ise MHP'nin destekleneceği şeklinde bir ittifakın söz konusu olabileceği belirtiliyor.

Kulislerde konuşulan bu yeni ittifakın hayata geçirilip geçirilmeyeceği de önümüzdeki günlerde belli olacak..”

.