İZBAN'da işçiler 10 Aralık'ta greve gidiyor

İZBAN'da işçiler 10 Aralık'ta greve gidiyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, İzmir'de 10 Aralık Pazartesi günü greve çıkıyor.

342 personeli ilgilendiren bir yıllık sözleşmede, işçilerin bağlı olduğu Türk-İş'e bağlı Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası (Demiryol-İş) İzmir Şubesi, TCDD Genel Müdürlüğü'nün, ortalama yüzde 20 zam teklifini, personelin görüşüne sundu.

OYLAMA SONUCU: 320'YE 6!
Alsancak Garı'nda bulunan sendika temsilciğinde sandık kuran Demiryol-İş, personelin kapalı oylama ile görüşlerini aldı. Oylamadan grev kararı çıktı. 

Sendika Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, "Oylamada 326 işçi oy kullandı. 320 çalışan teklifin reddi, 6 kişi kabulü yönünde refleks gösterdi. Sonuç olarak 10 Aralık'ta greve gidiyoruz" dedi.

'ÖNERİLERİMİZ KABUL GÖRMEDİ'
Ervüz, şöyle konuştu: "144 makinist için kilometre tazminatı olarak 600 lira teklif ettik. Kilometre tazminatı yerine iş güçlüğü tazminatı adı altında 200 lira teklif ettiler. Biz makinistlere 3 bin 250 lira ücret istedik, onlar 3 bin 50 lira teklif ettiler. Kaldı ki biz bu teklifleri hazırladığımızda enflasyon rakamları daha da düşüktü. Şimdi enflasyon rakamları ortada. Ayrıca sözleşme görüşmelerinin başladığı tarih üzerinden neredeyse 5 ay geçti. Bize 1 yıllık sözleşme teklif ediyor. Bunun ileriye yönelik kayıpları ne olacak? Ortada bir şey yok. Teklif bile yok. İşverene sorarsanız, iyi bir teklif yaptıklarını düşünüyor. Ama çok da iyi bir teklif diyemeyiz. Takdir arkadaşların."

egedesonsöz