İzmir'de babalarını öldürüp,kolonya ile yaktılar

İzmir'de babalarını öldürüp,kolonya ile yaktılar

İzmir'de babalarını öldürdükten sonra kolonya ile yaktılar

İzmir'in Torbalı ilçesinde iş adamı Cihat Murat Öğüt'ü öldürdükten sonra cesedini cipinin içerisinde yakmaktan tutuklu bulunan eşi Öznur Öğüt ile çocukları Batuhan Ata Öğüt ve Mehmet Hadi Öğüt, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Öldürülen Cihat Murat Öğüt'ün oğulları, babalarının cesedinin bulunduğu aracı, kolonya ile yaktıklarını anlattı.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu yargılanan maktulün eşi Öznur, çocukları Batuhan Ata ve Mehmet Hadi Öğüt ile tutuksuz sanık C.G, müştekiler ile taraf avukatları katıldı.

SÜREKLİ ALKOL ALIP DÖVÜYORDU

Sanık Batuhan Ata Öğüt, babasının sinirli olduğunu, kendilerine bağırdığını, şiddet uygulandığını iddia ederek, sürekli alkol aldığını söyledi.

Olay tarihinde babasının annesini aradığını ancak ona ulaşamaması üzerine ağabeyi Mehmet Hadi Öğüt'ü arayarak küfrettiğini öne süren sanık, babasının annesini dövmesi üzerine arkasından elleriyle tuttuğunu, hareketsiz kalınca bıraktığını, sonradan da öldüğünü anladıklarını savundu.

KOLONYA DÖKÜP YAKTIK

Ağabeyinin söylemesi üzerine gece yarısı sanık C.G'yi de aldıklarını ve halıya sardıkları cesedi arabaya koyup Torbalı'daki ormanlık alana götürdüklerini ifade eden Öğüt, yanlarında alet olmadığı için gömemediklerini, kolonyayı döktükten sonra araba ve cesedi yaktıklarını, sabah da annesi ve ağabeyiyle İlçe Emniyet Müdürlüğüne kayıp başvurusunda bulunduklarını anlattı.

'İLAÇ VERMEDİK'

Evliliklerinin ilk yıllarından beri eşi tarafından sürekli dövüldüğünü ve aldatıldığını belirten sanık Öznur Öğüt, küçük bir ilçede yaşadıklarından herkesin birbirini tanıdığını ve eşinin iş adamı olması nedeniyle şiddet olayının duyulmaması için resmi başvuruda bulunmadığını iddia etti.

Kendisi ve evlatlarının cani olmadığını, eşinin vücuduna enjeksiyonla ilaç vermediğini savunan Öğüt, yaşanan olaydan üzüntü duyduğunu söyledi.

Mahkeme başkanının, "Neden polisi aramadın?" sorusuna, "Çocuklarımla, bu olaya inanamadık. Hadi ve Batuhan'a bir şey olacak diye polisi aramadım. Şimdiki aklım olsaydı polise haber verirdim. Olay sırasında bayılmam hayatıma mal oldu." diye cevap verdi.

SUSMAZSAN HESAP KİTABINI SEN YAP

Arabayı yakma fikrinin kendisinden çıkmadığını savunan sanık C.G, "Yakma olayını görmedim çünkü ben yanan arabaya uzaktım. Sadece derin bir yanık kokusu duydum. Diğer araçla eve dönerken iki kardeşin 'Yandı mı acaba?' diye birbirlerine soru sorduklarını duydum. Beni eve bırakmadan önce Hadi, bana 'Evden hiç dışarı çıkmayacaksın. İfadeni ben hazırlayacağım. Susmazsan hesap kitabını sen yap.' dedi. Sadece iyi niyetimin kurbanı oldum. Bana evde ceset olduğunu söyleselerdi yerimden kıpırdamazdım. Beraatimi istiyorum" beyanında bulundu.

İŞADAMININ ANNESİ VE ABLASI NE İSTEDİ?

Maktulün annesi Hatice Öğüt ve ablası Fatma Bahar Narin, sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek, davaya müdahillik talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına, Hatice Öğüt ve Narin'in davaya katılma taleplerinin kabulüne karar vererek duruşmayı erteledi.

OLAY

Torbalı ilçesinde 15 Nisan'da iş adamı Cihat Murat Öğüt'ün (46) cesedi, 35 TTG 35 plakalı yanan cipte bulunmuştu. Olayla ilgili soruşturma kapsamında Öğüt'ü öldürdükten sonra cesedin bulunduğu cipi ormanlık alanda yaktıkları iddia edilen maktulün eşi Öznur Öğüt (45), oğulları Batuhan Ata (19) ve Mehmet Hadi Öğüt (24) ile onların arkadaşı olan C.G. (37) tutuklanmıştı. C.G, daha sonra tahliye edilmişti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, öldürülen iş adamının eşi Öznur, oğulları Batuhan Ata ve Mehmet Hadi Öğüt'ün "tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet, C.G'nin de "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlamasıyla 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. (AA)