İzmir yanıyor! 300 hektarlık alan etki altında

İzmir yanıyor! 300 hektarlık alan etki altında

İzmir'in Bayındır ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın, 100 hektarlık alanda etkili olmaya devam ediyor. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın henüz kontrol altına alınamadı. Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, 200-300 hektarlık alanın alevlerden etkilendiğini söyledi.

Ovacık mevkiinde Kırsal Lutüflar Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda saat 16.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın hâlâ tam olarak kontrol altına alınamadı.

Vatandaşların ihbarı üzerine yangın bulunduğu yere çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarın sürekli yön değiştirmesiyle büyüyen yangın itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı.

Yaklaşık 100 hektarlık alanda etkili olan yangını kontrol altına almak için Aydın, Muğla ve Manisa’dan gelen itfaiye ekipleri destek veriyor. 

Yangına, 25 arazöz ve 8 helikopter de müdahale ediyor.


Öte yandan, İzmir Orman Müdürlüğüne bağlı 35 arazöz, 15 su tankı, 8 dozer ve çevre belediyelerden gelen su tanklarının da yangını söndürebilme çabası sürüyor.

“200-300 HEKTAR ETKİLENDİ”

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli orman yangınında 200-300 hektarlık alanın alevlerden etkilendiği söyledi. Bir işçinin kayıp olduğuna dair iddiaların şu anda doğrulatılamadığını belirten Başkan sesli, “Bir bilgi kirliliği var” dedi.

‘Yangın Mendereste 800 hektarlık alını kül etmişti’

Menderes’in Deliömerli Mahallesi yakınlarında aşırı sıcak ve rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangın, 800 hektar civarında orman alanını kül etmişti.