Kadersel etkilere hazır mıyız?

Kadersel etkilere hazır mıyız?

11 Şubat 2017 günü, saat 03:33’de Aslan burcunda bir Parçalı Ay tutulması meydana geldi. Güçlü dolunaylar olarak nitelenen ay tutulmalarında Güneş ve Ay birbirlerinin tam karşıtı durumundadır ve zıtlaşma prensibini temsil ederler.

Nalan Demircioğlu - YURT Gazetesi

 

Tutulmalar antik çağlardan beri büyük değişim ve dönü- şüm zamanları olmuştur, kadersel gelişmeleri gösterirler. Ay tutulmalarının etki süresi genel olarak +/-1 aydır. Tutulma özellikle de kişisel gezegenlerle temas halinde ise etkisi çok daha artar. Bu tutulma da sabit burç- larda olduğu için özellikle Aslan, Kova, Boğa ve Akrep burcunda ki- şisel gezegen ve yükselenleri olanlar için daha güçlü etkiler taşıyor. Bu seferki tutulma haritasında gökyüzünde meydana gelen büyük etkile- şimler bu tutulmanın diğer tutulmalardan çok daha fazla etkili olacağını, bu nedenle sadece kişisel haritalarımızda bizi etkileyen yönleri ile değil, toplumsal etkisi ile de öne çıktığını gösteriyor. 

 

ASLAN burcu en genel anlamda, ben ile alakalıdır, yönetici pozisyonundaki kişiler, çocuklar ve gençler, spor, eğlence, ünlü kişiler, sanatçılar-oyuncular, seyahatler ve her türlü lüks tüketimi gösterir. Kova burcu ise toplumsal hareketleri anlatır. Yenilikçi, entelektüel, devrimci, hümanist, kendini insanlığa adayan, grup aktivitelerini ön planda tutan, özgürlükçü enerjileri barındırır.

 

Evrensel sorunlara yaratıcı çözümler arar. Bu nedenle Aslan burcundaki tutulmanın etkisi ile ilişkilerimizde kişisel isteklerimizi daha fazla ön plana alabiliriz, kendimizi daha canlı, sıcak, cömert ve yaratıcı bir şekilde ifade edebiliriz. Ancak ön planda olma, takdir edilme ve onaylanma isteğimiz de artabilir, her türlü eleştiriye karşı aşırı hassasiyet gösterebilir, başkalarına üstün olma isteğimiz ve gururlu tavırlarımız ile ilişkilerimizi zorlayabiliriz. Özellikle yönetici konumundaki kişilerle, toplumsal bazda insan hakları ve düşünce özgürlüğünü savunan kesimler arasında bazı olayların ya- şanması da bu süreçte muhtemel görünüyor. Bu süreçlerde daha yenilikçi ve ilerici bir bakış açısı ortaya çıkabilir, geleneksel olana karşı çıkma dürtüsü, fikir mücadelelerine yol açabilir. Aslan-Kova aksının sabitliği, inanç- larda ve fikirlerde de sabitliğe yol açacağı için bir anlaşma yoluna gitmek de zor olacaktır.

 

Gökyüzünde cümbüş

 

GÖKYÜZÜNÜN tutulma sırasındaki etkileşimlerine baktığımız zaman çok güçlü bir yapının ortaya çıktığını görüyoruz. Öncelikle tutulma aksında 9 derece Yay burcu yükseliyor ve bir kraliyet yıldızı olan Antares sabit yıldızı ile kavuşum halinde.

 

Yükselen yöneticisi Jüpiter Spica ile kadersel olayları gösteren Güney Ay Düğümü ise yine bir kraliyet yıldızı olan Formalhaut sabit yıldızıyla kavuşum yapıyor. Aynı zamanda, Güneş-Ay-Jüpiter-Mars arasındaki mistik dörtgen açı kalıbını, Ay-Uranüs-Satürn arasındaki büyük üçgen ve Jüpiter Uranüs ve Plüton arasında uzun zamandır varlığını sürdüren T-Kare açı kalıbı tetikliyor. Kısacası gökyüzü tam bir cümbüş halinde. Bu durum tutulmanın yüksek oranda kadersel etkiler taşıdığını ve çok yoğun etkiler getireceğini bir kez daha vurguluyor.

 

Hem kişisel hem de ülke olarak büyük bir değişim sürecinin ayak izlerini taşıyan enerjiler altındayız. Bu yüksek enerjiyi değişim ve dönüşüm için bir fırsat olarak görmek ve hayatımızda şifalandırmamız gereken ne varsa (gelecek kaygısı, bağımlılıklar, korkular, olumsuz düşünceler) onu şifalandırmak ve dengeye gelmek için kullanmak bizi bulunduğumuz noktadan ileri taşıyacaktır.