'Kadın futbol takımına destek vermek günahtır' tartışmasında özür

'Kadın futbol takımına destek vermek günahtır' tartışmasında özür

Rize Yeşilçay Spor Kulubü Kadın Futbol takımının 2. Başkanı Alaettin Onay'ın Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun kadın sporculara yapılan desteğin günah olduğunu söylediğini açıklamasının ardından çıkan tartışmalarda, söz konusu ifadeyi Onay'a aktaran kişi olduğunu belirten Rize Yeşilçay Spor Kulübü Başkanı İdris Ocak'tan özür açıklaması geldi.

Rize Yeşilçay Spor Kulübü Başkanı İdris Ocak, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun "Bayan futbol takımına destek vermek günahtır" yönünde sözler söylediği iddialarına ilişkin, "Buraya gelene kadar bütün hata benim hatam. Basına yansıyan her şey benim hatam. Ben hata yaptım. Sayın Genel Müdürümden özür diliyorum. Rize spor camiasından özür diliyorum. Kızlarım adına herkesten özür diliyorum" dedi.

Ocak, Amatör Spor Kulüpler Federasyonu (ASKF) Rize Şubesinde, 3 kadın sporcuyla birlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 ay önce bir arkadaşıyla kulübe yardım istemek amacıyla ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nu makamında ziyaret ettiğini belirtti.

'ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜNDEN KADIN FUTBOL TAKIMI İÇİN YARDIM İSTEDİM'

Genel Müdür Sütlüoğlu'nun kendilerini ağırladığını ifade eden Ocak, şu değerlendirmede bulundu: "Bayan futbol takımına yardım istedim. 'Kurum benim kurumum değil. Kurum Türkiye'nin kurumu. Herkese yardım etmiyorum. Bir düşüneyim. Size yardım edeceksem edeyim.' dedi. 'Bayanlara yardım etmek günahtır', böyle bir şey konuşmadı. Buraya gelene kadar bütün hata benim hatam. Basına yansıyan her şey benim hatam. Ben hata yaptım. Sayın Genel Müdürümden özür diliyorum. Rize spor camiasından özür diliyorum. Kızlarım adına herkesten özür diliyorum. Amatör spor kulüplerinden özür diliyorum. Herkesten özellikle Genel Müdürümüzden özür diliyorum. Harika bir insan. Ben çok büyük hata yaptım. Öyle bir şey konuşmadı. Benim öyle bir şey söylememem gerekirdi."

'MEDYADA YANKI BULACAĞINI TAHMİN ETMEDİM, SİYASİ BOYUTA ÇEVİRDİLER'

Ocak, konunun ulusal medyada bu kadar yankı bulacağını tahmin edemediğini ifade ederek, "Siyasi boyuta çevirdiler. Bu kadar tepki alacağımızı tahmin etmiyordum." diye konuştu. Ocak, bir gazetecinin "Neden böyle bir açıklama yapma gereği duydunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bütün amatör spor kulüplerine yardım yapıldı. Miktarına bakılmaksızın herkese yapıldı. Sadece bize yapılmadı. Bayan olarak. Bayan olarak mı yapılmadı, bilmiyorum ama ben ondan dolayı tepkimi gösterdim. Yoksa herhangi bir art niyetimiz yok. 'Bize niye yapılmadı?' diye tepki gösterdik ama 'Niye yapıldı?' demiyorum. Keşke daha fazla yapılsa. Bize de hasbelkader bir şey yapılsa. Ondan dolayı tepki gösterdim."