Konuştuğunuz her şey telefonda hemen karşınıza mı çıkıyor? Hemen bunları yapın

Konuştuğunuz her şey telefonda hemen karşınıza mı çıkıyor? Hemen bunları yapın

Evde, yolda, arkadaşlar arasında konuştuğunuz herhangi bir konu cep telefonunuzda reklam olarak karşınıza çıkıyorsa dikkat.

Birçok kişi akıllı telefonlarında gördüğü reklamların tam da kendi konuştuğu konularla ilgili olduğunu görmüştür. Peki nasıl oluyor da bu reklamlar, ağzımızdan çıkanları kısa sürede o ekrana yansıtabiliyor? Yoksa dinleniyor muyuz? Verilerimiz tehlikede mi? İşte tüm bunların yanıtı...

3647323-b402e460fa5cbb2800ba4d3ef08c3b76-640x640-001.jpg

Akıllı telefonu olan herke “Konuştuğum şeylerin reklamı çıkıyor” diye bu durumdan şüphelenmişti.r Peki, günlük hayatta konuştuğunuz bazı şeylerin telefonlarda karşınıza reklam olarak çıkmasının arkasında yatan sebepler neler? 

DİNLENİYOR MUYUZ?

Ensonhaber'deki bilgilere göre son zamanlarda, bazı kullanıcılar sosyal medya ve diğer dijital platformlarda kişisel konuşmalarının reklamlara dönüştüğüne dair endişelerini dile getiriyor. Gelişmiş algoritmalara sahip uygulamalar, bizden aldığı her türlü veriyi inceliyor ve karşımıza tam da ihtiyacımız olan reklamları çıkarıyor. Üstelik bu verileri klavyenizden yazmanıza gerek yok. Günlük hayatta konuştuğunuz her şey, karşınıza reklam olarak çıkabilir. Peki telefonlarımız bizi sürekli dinliyor mu?

65561809e4bfdd07886f3b38-001.webp

TELEFON MİKROFONU GÜVENLİ Mİ?

Arama motorlarında yaptığınız yazılı aramaların daha sonra karşınıza reklam olarak çıkması şaşırtıcı bir durum değil. Peki ya konuştuklarınız? Android ve İOS telefonlardaki mikrofonlar, bizi sürekli olarak dinliyor. Aslında kullanıcılar, indirdikleri oyunlara veya uygulamalara bu izni kendileri veriyor. Örneğin, sürekli olarak kedilerden bahsederseniz, karşınıza kedi maması reklamları çıkabilir. Arkadaşlarınızla tatil planlarınızı konuştuktan sonra bir anda tatil reklamları görmeye başlayabilirsiniz.