CHP'li Akın, savcıları göreve davet etti!

CHP'li Akın, savcıları göreve davet etti!

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın belediye başkanlarının istifa ettirilmesi hakkında TBMM Genel Kurulu’nda açıklama yaptı.

Akın konuşmasında, Edip Uğur çok ilginç cümleler kullandığını, tehdit edildiğini ifade ettiğini ve bunun bir ihbar ve suç duyurusu olduğunu söyledi. Akın’ın konuşması şu şekilde:

"Allah Aşkına, Millî irade, millî irade deyip, bahsedip duruyorsunuz; Ülkemizi kabile devletine çevirdiniz dedik, kızdınız. Burası hukuk devleti dediniz ama güzel ülkemizi raconla yönetilen bir mafya devleti hâline getirdiniz. Racon keserek, tehdit ederek, şantaj yaparak Balıkesirli hemşehrilerimizin oy verdiği seçilmiş bir belediye başkanının, hukuka ve adalete aykırı bir şekilde istifaya zorlanması millî iradeye ve Balıkesir'e büyük saygısızlıktır. Ayrıca, dün Edip Uğur çok ilginç cümleler kullandı. Aileme tehdit geldi dedi ve istifa etmeye mecbur kaldım dedi. Bu bir ihbardır ve suç duyurusudur. Cumhuriyet savcılarına sesleniyoruz, lütfen bu ihbarı derhâl değerlendirin ve soruşturmayı yapın. Hukuk ve millî irade yerine alternatif bir tek adam iradesi ortaya koyarak ülkemizi ve tüm demokratik kazanımlarımızı hedef alan bu uygulamalardan derhâl vazgeçin.”