Medya hastalar üzerinde ne kadar etkili?

Medya hastalar üzerinde ne kadar etkili?

Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Dağdelen gereksiz ilaç kullanımına dikkat çekti. Medyanın bu konuda çok etkili olduğunu belirten Dağdelen, "Televizyondan dinledikleriyle rutin ilaçlarını kesen hastalar ve ani ölümlere varan sonuçlar var" dedi.

Gereksiz ilaç tüketimi, Türkiye’de büyük bir sorun haline gelmiş durumda. Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Dağdelen, CNN Türk’te katıldığı programda ilaçsız tedavi konusuna değindi. İlaçsız yaşamın sağlıklı insanlar için mümkün olduğunu ifade eden Dağdelen, ancak hasta insanların hayatını riske edebildiğini söyledi.

“HABER SONRASI TEDAVİYİ BIRAKIYORLAR”

Programda medyanın bu konu üzerindeki etkisine de değinildi. Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da medyanın çok etkili olduğunu dile getiren Dağdelen, “İlaçların kesilmesi ciddi bir sorun. Televizyondan dinledikleriyle rutin ilaçlarını kesen hastalar ve ani ölümlere varan sonuçlar var. Tıbbın tedavi seçenekleri olmazsa hayatı riske girecek hastaya yanlış mesaj vermemek gerekir. Medya’da kan, kolesterol düzeyini düşüren ilaçlarla ilgili ne zaman izleyici üzerinde etki yapan haber yapılsa, bu ilaçları kullanmakta olan kişilerin tedavilere ara verdiği görülmüştür” dedi.