TKDF Başkanı Güllü: 'Sorumlu Hükümet'

TKDF Başkanı Güllü: 'Sorumlu Hükümet'

AHBAP derneği tarafından organize edilen “Kadına Şiddet konulu söyleşi Ankara’da Gür Kent otelde gerçekleştirildi. Söyleşinin konukları arasında Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu başkanı Canan Güllü, Ali İsmail Korkmaz’ın ava dosyasıyla da bilinen gazeteci yazar İsmail Saymaz ve Hürriyet Gazetesi yazarı Melis Alphan yer aldı.

Serkan KARA / YURT 

Söyleşi de ilk söz alan TKDF Başkanı Canan Güllü: ”Kadın cinayetleri ve cinsel istismar olayları özellikle son yıllarda büyük artış gösterdi. Bunun nedeni ne basının, halkın ilgisizliği ne de yapılan faaliyetlerin yetersizliği. Buradaki asıl ana neden hükümetin pasif tutumu ve adli kuvvetlerin cezalardaki tutarsızlığı. ”Bazı örnek olayların da altını çizen Güllü sözlerine şöyle devam etti: “Bir gün bir söyleşi sonrası bir kadın yanıma geldi ve ‘Benim çocuğum da istismar ediliyor. ’yapan kim diye sordum. ’Babası!’ dedi. İstismara uğrayan çocuk 8 yaşında!”

“ Mağdur değil fail utanmalıdır!”

Güllü daha sonra konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:”10 yıldır ensest üzerinde çalışıyorum. Birçok örnek olayla karşılaştım. Burada karşımıza ilk çıkan şey mağdurun utandığı için yapılan tacizlere ve istismarlara sesini çıkartamaması. Hayır! Mağdur değil fail utanmalıdır. Ayrıca devlet ve hükümet bu konuların çözümü için üstüne düşen görev ve düzenlemeleri yapmakla BM kararları gereğince de yükümlüdür.”

“Müslüman ülkede hırsızlık, rüşvette olmaz!"

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “Ben bu ensest konusu üzerinde çalıştığım yazı yazdığım konuştuğum için küfürlü mesajlar hatta ölüm tehditleri aldım. Ayrıca hakkımda ya da benimle birlikte bu konuda çalışan birçok arkadaşım hakkında 50 tane yazı çıktı. Hatta bir gün biri ‘Müslüman ülkede Ensest olmaz !’dedi. Evet olmaz ama Müslüman ülkede hırsızlık, yolsuzluk, rüşvette olmaz. Sonuç olarak çözüm ise; öncelikle yasal düzenlemeleri bir an önce gerçekleştirip, toplumdaki kadını ayrıştırıcı aşağılayıcı dili ama olmaz kileri yok etmek. Ve hiçbir hakkın Tacizi tecavüzü, istismarı haklı göstermeyeceğini de unutmamak gerekir.”