Meteoroloji'den kar uyarısı

Meteoroloji'den kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Nisan Pazar günü; Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı; diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, pazar günü beklenen çok kuvvetli fırtına, soğuk hava ve kar yağışlarına bağlı olarak meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi ve zirai don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Türkiye, önümüzdeki pazar günü yağışlı havanın etkisine giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “23 Nisan 2017 Pazar günü, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur şeklinde görülecek yağışların soğumayla birlikte Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege, Göller Yöresi, Marmara’nın doğusunun yüksekleri ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kar yağışlarının Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın; güney ve güneybatı zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden, İç Anadolu’nun batısı, Batı Akdeniz, Orta Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu’da 50 ila 80 km/saat olmak üzere yer yer fırtına; İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’de 70 ila 100 km/saat, zaman zaman 100 km/saat üzerinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde azalarak mevsim normallerinin 4 ila 12 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Sıcaklık düşüşleriyle birlikte Pazar günü İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Marmara’nın güneydoğusu, Göller yöresi ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde hafif zirai don olayı bekleniyor.
23 Nisan 2017 Pazar günü beklenen çok kuvvetli fırtına, soğuk hava ve kar yağışlarına bağlı olarak meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, zirai don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

DOĞU ANADOLU’DA KUVVETLİ FIRTINA UYARISI 

Erzurum Meteoroloji 12’nci Bölge  Müdürlüğü, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır’da hızı saatte 70 ile 100 kilometreyi bulacak kuvvetli fırtına uyarısı yaptı.

Meteoroloji 12’nci Bölge Müdürlüğü, 21 Nisan günü saat 16.00 ile 23 Nisan saat 00.00 tarihleri arasında fırtına ve kuvvetli fırtına beklendiğini açıkladı. Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunulan açıklamada, kara ve hava ulaşımında da aksaklıklar yaşanabileceği bildirildi.

Uyarının ardından Erzurum Valiliği, İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi de kaymakamlıklara, kamu- özel kurum ve kuruluşlara mesaj gönderdi. Valilik, meydana gelen olumsuzlukların il güvenlik ve acil durumlar koordinasyon merkezine bildirilmesini, il güvenlik ve acil durumlar koordinasyon merkezince yapılacak ekip, araç, personel görevlendirmelerinin ivedilikle yerine getirilmesi gerektiğini bildirdi.