Meteoroloji uyardı: Yağışlar geri dönüyor!

Meteoroloji uyardı: Yağışlar geri dönüyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, hafta içerisinde yağışlar geri dönecek. Kurumdan yapılan değerlendirmede salı gününden itibaren bazı bölgelerde yağışlı havanın etkili olacağını gösterdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahminlerine göre İstanbul, Ankara ve İzmir’de salı gününden itibaren yağışlar başlayacak. 

İSTANBUL

Hava sıcaklıklarının 20 derecelere kadar çıktığı İstanbul’da Salı gününden itibaren sıcaklıklar hissedilir derecede düşecek. Çarşamba ve Perşembe günlerini yağışlı geçirecek olan İstanbul’da sıcaklıklar gece saatlerinde 6 derecelere kadar inecek.

ANKARA

Ankara’da bir süredir devam eden puslu hava salı günü yağmurlu çarşamba günü ise hafif yağışlı havaya dönüşecek. İl genelinde hissedilecek olan en düşük sıcaklık 2 derece en yüksek sıcaklık ise 18 derece olacak. Yağışların başlamasının ardından sıcaklıklar kademeli olarak düşecek.

İZMİR

İzmir’de il genelinde bir süredir devam eden yağışlı hava geçtiğimiz günlerde sona ermiş ancak MGM’den yapılan açıklama sonrasında yağışlı havanın geri döneceği ortaya çıkmıştı. Buna göre 12 Mart 2019 Salı gününden itibaren İzmir’de sağanak yağış görülecek. Çarşamba günü yerini gök gürültülü sağanak yağışa bırakacak olan hava gece 9 gündüz ise 16 derece seviyelerine kadar inecek.