Meteoroloji’den İstanbullulara uyarı... O saatlere dikkat!

Meteoroloji’den İstanbullulara uyarı... O saatlere dikkat!

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre; bugün 06.00-18.00 saatleri arasında İstanbul genelinde gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiği duyuruldu. Vatandaşların su baskınları ve dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi.

Yer yer kuvvetli yağışlara karşı vatandaşların hazırlıklı olmaları istenirken, ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarısında bulunuldu.

GECE BOYU SÜRDÜ
Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece şiddetini daha da arttıran yağış, İstanbul genelinde bugün de etkisini gösteriyor.

Silivri’de aniden bastıran şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle bazı caddeler sular altında kaldı. Bazı vatandaşların sel sularına kapılan eşyalarını kurtarmaya çalıştığı görüldü. Sürücüler ise su içinde güçlükle ilerledi. (DHA)

HAVA SICAKLIĞI:

Kuzeydoğu kesimlerde 3 ila 6 derece artacağı, kuzeybatı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR:

Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL’UN GÜN İÇİNDEKİ HAVA HARİTASI
UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile Çanakkale ve Balıkesir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANUBUL’DA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

istanbul-5-gunluk
İstanbul 24 Temmuz 2018 Salı günü hafif yağışlı, sıcaklık 26 derece, İstanbul 25 Temmuz 2018 Çarşamba günü hafif yağışlı, sıcaklık 26 derece, İstanbul 26 Temmuz 2018 Perşembe günü çok bulutlu, sıcaklık 28 derece, İstanbul 27 Temmuz 2018 Cuma günü çok bulutlu, sıcaklık 28 derece, İstanbul 28 Temmuz 2018 Cumartesi günü çok bulutlu, sıcaklık 29 derece.

TÜM TÜRKİYE’NİN 5 GÜNLÜK HAVA HARİTASI

24-temmuz-turkiye-5-gunluk
MARMARA BÖLGESİ HAVA SICAKLIKLARI

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile Çanakkale ve Balıkesir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor.

BURSA °C, 34°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EDIRNE °C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISTANBUL °C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BAZI BÜYÜK İLLERİMİZDE HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

IZMIR °C, 33°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ADANA °C, 34°C
Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu

ANKARA °C, 33°C
Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 32°C
Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri ile akşam saatlerinde il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı