Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında konuştu!

Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında konuştu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplatısında yaptığı konuşmada, ''Bakan değiştikçe eğitim sistemi değişiyor Velilere soruyorum. Senin çocuğun bu kadar değersiz mi? Enflasyon aldı başını gitti'' dedi. Kılıçdaroğlu istifa eden belediye başkanlarına yönelik yaptığı açıklamada ise, ''Gel istifa eden belediyeler için seçim yapalım. Hodri meydan demeye devam edeceğim" diye konuştu. İstifa ettirilen Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a yönelik t

ESKİ YARBAY MEHMET ALKAN, CHP'YE ÜYE OLDU

Şırnak'ta şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye'deki cenazesinde feryadı ile gündeme gelen ve 1 Eylül'de çıkan KHK ile TSK'dan ihraç edilen eski yarbay Mehmet Alkan, CHP'ye üye oldu. Kılıçdaroğlu, grup toplantısındaki konuşması öncesinde Alkan'a üyelik rozetini taktı.

Konuşmasından satır başları:

Bir şehit yakını ordudan atıldı. Sadece ve sadece böyle konuştuğu için bir KHK ile ordudan atılıyorsa, bütün gazilere, şehit yakınlarına sesleniyorum; Bu tabloyu içinize sindiriyor musunuz? Elinizi vicdanınıza koyacaksınız ve oyunuzu öyle kullanacaksınız. 

Sadece ordudan atılmadı, pasaport verilmedi, beylik tabancası verilmedi, emekli ikramiyesi verilmedi, OYAK'taki birikimine el konuldu, kredi kartı bile verilmedi. Sivil ölüme mahkum oldu. Bunları yapanların yatacakları yeri yok. 


Mehmet Alkan kimdir?

Eski Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, 21 Ağustos'ta Şırnak'ta jandarma karakoluna yapılan saldırıda şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze törenindeki "Dağdaki terörü şehre indirenler, bu akan kanların sorumlusudur" haykırışı ile Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Alkan, 1 Eylül 2016’da yayınlanan 672 sayılı KHK’yla ordudan ihraç edilmişti.

 Havuz medyasından bir köşe yazarı gazilere şaklaban diyecek kadar aklını yitirmiş. Aslında kendisi şaklaban. Sen bu kelimeyi kullanamazsın diye kapının önüne mi koyacaklar? Merak ediyorum. Bir şaklaban bir gazetede yazı yazamaz. Gazilere sahip mi çıkacaklar, yoksa geçmişte şehitlere kelle dedikleri gibi aynı tavırlarını sürdürecekler mi? 

Sözcü gazetesi davası

Bugün Sözcü gazetesinin davası var. Tirajı en yüksek gazetelerden birisidir. Yazarları özgürdür. Birilerinin önünde diz çökmezler. Onurlu insanlardır Sözcü yazarları. Burak Akbay, FETÖ'yü yönetme, silahlı terör örgütü propagandası yapmaktan 30 yıla kadar hapisle cezalandırılmak isteniyor. Bunlar ülkeyi yönetemiyorlar. Açın gazetenin birinci sayısından bugünkü sayısına kadar bakın. Siz Sözcü'yü de, yazarlarını da asla ve asla mahkum edemezsiniz. Asla ve asla o gazeteyi ve gazetecileri yok edemezsiniz. 

Daha önce FETÖ'nün paralel yürüdüğü dönemlerde, iktidarla aynı menzile paralel yürüdükleri dönemde vergi denetim elemanlarını görevlendirdiler. Sözcü'yü nasıl cezalandırırız diye. 10 milyon 687 bin lira ceza kestiler. Bu FETÖ'cü ise cezayı niye kessinler ki? Cezayı kesen hapiste ama Sözcü FETÖ'cü diye yargılanıyor. İktidar içine sindiremediği için yargılanıyor. 

Zonguldak'taki maden işçileri

Geçen hafta Zonguldak'taki ilçilerden söz etmiştim. İşçiler, maden ocağından çıkmayacağız dediler. Bugün sabaha karşı bir haber geldi bir uzlaşma sağlanmış. Uzlaşma sağlanmışsa parlamentoda bunu takipçisi olacağız. Maden işçileri bizim başımızın üzerindedir arkadaşlar.

Yeni sınav sistemi

Bakanlar değişiyor, yeni sistem geliyor. Sonra yine değişiyor. Tüm velilere sesleniyorum. Senin çocuğun bu kadar değersiz mi? Cumhurbaşkanı TEOG kalkacak diyor. Sonra Milli Eğitim Bakanı taksi durağında TEOG'un kaldırılacağını açıklıyor. 

TEOG yerine geçecek modeli de bakan açıkladı. Tarihi bir hata yaptı. Öğrencilerin yüzde 10'unun nitelikli okula alınacağı öngörülmüştür dedi. Yani okulların yüzde 90'ı niteliksiz. Nitelikli okullar sadece yüzde 10. Eleştiriyoruz da ne yapmamız lazım. 

CHP, siz neyi öneriyorsunuz diye soracak. Bütün taraflar Milli Eğitim Şurası'na davet edilir. Devlet ortak akılla yönetilir. Herkesi davet edeceğiz. Bunu zamanında Finlandiya yaptı. Finlandiya eğitimde fırsat eşitliği sağladığı için başarılıdır diyor Milli Eğitim Bakanlığı. Biz o reformu yapan bakan yardımcısını Türkiye'ye davet ettik. Biz davet ettik görevimizi yaptık.

Her okulun bir bütçesi olmalı. Öğretmen kalitesli ise eğitim de kalitelidir. Taşımalı eğitime son vermemiz lazım. Nerede çocuk varsa orada okul, öğretmen olacak. Tıpkı her köyde bir ziraatçinin olmasını nasıl öngörüyorsak her köyde bir öğretmen olacak. Gerekirse yemeyeceğiz, bütün parayı eğitime aktaracağız.

Et fiyatları

Et ithal ediyorlar. Onların deyimi ile kemiksiz et ithal ediyorlar. Bununla eti ucuzlatacaklar. İlk et ithalatı 2010'da başladı. 2017'deyiz. 7 yıldır et ithal ediyorlar, 7 yıldır bu ülke pahalı et yiyor. 2 mağazada etleri satacaklar. 70 bin kasap isyan ediyor. Niye isyan ediyorsunuz. Yarın önünüze sandık gelecek, demokratik yollardan hesabını soracaksınız. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili açıklama yapıyor, "ele vereceğinze bize verin satalım dedik" diyor. O paraya sahip çıkıyor, köşeyi dönene sahip çıkıyor, kasaba mı sahip çıkacak. Et fiyatlarını düşürmenin yolu besiciyi desteklemekten gelir. Bunları bilmiyorsan, git kardeşim Amerika'ya bak, Almanya'ya bak, Fransa'ya bak, Hollanda'ya bak nasıl yapıyor.

Devlet akılla, sabırla yönetilir dedik. Devleti yönetmek için ya kanun çıkarırsınız, ya tüzük ya da yönetmelik çıkarırsınız.

Eski Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un istifası

Hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Can güvenliğini sağlayan bağımsız yargıdır. Bir belediye başkanı, seçimle gelmiş, çıkıp diyor ki bana ve aileme tehditler geldi. Bir savcı çıkıp da tehdit suçtur diye soruşturma açtı mı? Açmadı, açamadı. Ama Burak Akbay hakkında, Cumhuriyet hakkında açarlar. Neden? Talimat aldıkları için. Belediye başkanlarını istifa ettirdiler, KHK ile bazılarını görevden aldılar. Gel 17 ay beklemeyelim erken seçim yapalım dedik. Gelmediler. Hayatımda milli iradeden korkup kaçan bir genel başkan görmemiştim onu da görmek bana nasip oldu. Şimdi teklifi mi biraz daha yumuşatıyorum. Gel istifa eden belediye başkanları için seçim yapalım. 

İki konuda haklarını yememek lazım; kendilerine ve yandaşlarına çok iyi çalışıyorlar ve faiz lobisine çok iyi çalışıyorlar.

Sen neden şirketi Malta'da kuruyorsun? Sen neden dövizini bozdurmuyorsun? Ankara'daki beyler vergi ödememek için gidip şirketlerini vergi cennetinde kurarlar. Ben diyorum bunların yatacak yeri yok. Başbakan çocuklarım dahil herkesin incelensin diyor.Binali Yıldırım'a teşekkür ediyorum. Şimdi arkadaşlarım vergi cennetlerinde kimin ne kadar parası var diye araştırma önergesi verecekler.