Nutella savaşlarına polis müdahalesi

Nutella savaşlarına polis müdahalesi

Fransa'da Nutella fiyatında yüzde 70 indirime giden marketlere akın edenler arasında izdiham ve kavga yaşandı. Görgü tanıkları ''Hayvanlar gibi saldırdılar. Kadının birini saçından çektiler, yaşlı bir başka kadının kafasına kavanozla vurdular'' derken polis müdahale etmek zorunda kaldı.

Fransa'da bir süpermarket zincirinin Nutella marka çikolata kremasında indirim kampanyasına gitmesi, birçok şehirde izdiham yaşanmasına neden oldu.
BBC Türkçe'nin haberine göre 'Intermarché' süpermarketler zinciri, tüm şubelerinde Nutella'da yüzde 70 indirime gittiğini duyurdu. 4.40 euro olan Nutella kavanozunun fiyatı 1.40 euro'ya düştü.

Ancak süpermarketlere akın eden alışverişçiler birbirleriyle kavga etmeye başlayınca polis devreye girmek durumunda kaldı.

Fransız basınına konuşan bir kadın, "Hayvanlar gibi saldırdılar. Kadının birini saçından çektiler, yaşlı bir başka kadının kafasına kavanozla vurdular. Eli kanayan birilerini de gördüm" dedi.

AYIRMAYA ÇALIŞAN PERSONELİ DE İTİP KAKTILAR

Bir Intermarché çalışanı yerel gazete Le Progres'e yaşanlanları "Müşterileri ayırmaya çalıştık ama bizi de itip kaktılar" sözleriyle anlattı.

Le Progres'in haberinde "Marketteki Nutella stokları 15 dakikada tükendi. Müşteriler de mor gözlerle süpermarketi terk etti" denildi.
​Gün boyunca Fransa'nın farklı kentlerinden benzer haberler geldi, bazı kentlerde yaşananlar 'sokak isyanı' olarak nitelendi.

FERRERO: ÜZGÜNÜZ

Nutella'yı üreten Ferrero şirketinden de Fransa'daki olaylarla ilgili açıklama geldi. Yaşananlardan dolayı üzüntü ifade eden şirket, indirim kampanyası kararının süpermarket zinciri tarafından tek taraflı biçimde alındığını vurguladı.

160 ÜLKEDE TÜKETİLİYOR

Dünya genelinde yılda 365 milyon ton Nutella, 160 farklı ülkede tüketiliyor.

1940'larda Ferrero ailesi tarafından İtalya'nın Piedmont bölgesinde ortaya çıkarılan Nutella, fındık aromasıyla şöhrete kavuşmuştu.