Sağanak yağış Ankara'yı göle çevirdi

Sağanak yağış Ankara'yı göle çevirdi

Ankara'da aniden bastıran sağanak ve dolu yağışı, hayatı felç etti. Şehrin pek noktası göle dönerken bir anda yaklaşık 70 santimetre derinliğe ulaşan sel sularının arasında kalan vatandaşlar, çareyi ayakkabılarını çıkarıp yalın ayak yürümekte buldu.

Ankara'da akşam saatlerinde şehrin pek yok yerinde sağanak yağış etkili oldu. Aralıklarla şiddetlenen kısa süreli gerçekleşen yağmur ve dolu yağışı nedeniyle kentin pek çok noktası yarım saat içinde göle döndü.

Altındağ ilçesindeki Dumlupınar Caddesinde bulunan alt geçitteki kanalizasyon giderinin tıkanması nedeniyle su birikintisi oluştu. Suda mahsur kalan otomobiller, itfaiye erlerinin çalışmaları neticesinde kurtarılırken, tıkanan giderin açılması için çalışmalar yürütüldü.

Sağanak yağış, cadde üzerinde balon satan seyyar satıcılar için de çileye döndü. Bir anda yükselen sel suları arasında kalan seyyar satıcılar, çareyi yalın ayak yürümekte bulurken, "Ankara'da deniz yok ama arada yağmur yağınca, deniz şekline geliyor" diyerek durumlarını anlattı.