Kayyum mezarlık üzerine tuvalet yaptırdı!

Kayyum mezarlık üzerine tuvalet yaptırdı!

Van’ın Edremit ilçesinde Ermeni mezarlığının üzerine tuvalet yapılmasına ilişkin konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Yapıların 60 gün içinde kaldırılmasına karar verilmiştir, bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

AKP tarafından atanan kayyumun, Van’ın Edremit ilçesinde Ermeni mezarlığının üzerine tuvalet yapması üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’tan açıklama geldi.

 Kurtulmuş, “Koruma Kurulumuz tarafından alanda bulunan yapıların işleme uygun olmadığına ve 60 gün içinde kaldırılmasına karar verilmiştir. Bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde vatandaşların geniş katılımıyla hizmete açılan bölgenin ilk ve tek halk plajıyla ilgili ortaya atılan iddialara yalanlama geldi. Van-Edremit Belediyesinden yapılan açıklamada:

“Haberde belirtildiği gibi halk plajımızın bulunduğu alanda Ermeni mezarlığı bulunmamaktadır. Halk plajı için herhangi bir şekilde bina yapılmamıştır. Sadece 1960 yılında kalma ve köylüler tarafından ahır olarak kullanılan köy okulu bulunmaktadır. Okulun onarımı yapılmış ve bölgede yeni bir inşaat kesinlikle yapılmamıştır. Sadece ahşaptan duş yerleri ve soyunma kabinleri yapılmış, onlar da sahile yaptırılmıştır. Tuvaletler bile seyyar olarak plajlara yerleştirilmiştir. Bölgede Urartu medeniyetinden kalma höyük vardır. Ancak haberde geçtiği gibi bölgeye zarar verilmemiş, aksine koruma ve kontrol altına alınarak turizme açılmıştır. Plaja gelen vatandaşlarımızın zarar vermemesi için de etrafı tel örgülerle kapatılarak koruma altına alınmıştır. Bu tamamen provakatif amaçlı bir haberdir. Halk plajımız başta olmak üzere yaptığımız hizmetlerin vatandaşlarımız tarafından takdir edilmesinden dolayı karalamaya yönelik bir haberdir” denilmişti.