Sıcaklar artıyor: 5 günlük hava durumu

Sıcaklar artıyor: 5 günlük hava durumu

Yoğun nem dünden itibaren İstanbul'u etkisi altına almaya başladı, hissedilen sıcaklık İstanbul çevresinde 40 derece dolaylarına yükseldi.

Yurdun bazı bölgelerinde ise dün yağış etkili oldu. Şimdi uyarı Avrupa'dan geliyor, Lucifer adı verilen sıcaklıklar birkaç gün içinde Türkiye'ye cehennemi yaşatacak... Yurdun batı bölgelerinde artan yoğun nem hissedilen sıcaklığın zirveye yükselmesine yol açıyor. Sıcaklıklar durmaksızın artarken Avrupa’dan gelen Lucifer adı verilen sıcak hava dalgasıyla daha da artacağı tahmin ediliyor. Türkiye’nin bir bölümü yoğun sıcakları yaşarken bazı bölgeler için ise Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısında bulunuyor. Yağış olsun, olmasın tüm bölgelerimizde sıcaklıklar artıyor.
İÇ KESİMLER YAĞMURU YAŞARKEN BATI VE GÜNEY KAVRULUYOR!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Adana, Mersin, Kayseri, Yozgat, Çorum, Bilecik, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Afyonkarahisar, Denizli, Isparta, Burdur ve Konya çevreleri ile Muğla ve Antalya’nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
YEREL YAĞIŞLARA DİKKAT
Meteoroloji’nin uyarısına göre yağışların; Afyonkarahisar, Denizli, Isparta, Burdur ve Konya çevreleri ile Muğla ve Antalya’nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Avrupa’da şeytan olarak adlandırılan yoğun sıcaklık dalgası adım adım Türkiye’ye geliyor. Önümüzdeki hafta başında artan sıcaklıklar Avrupa’dan gelen yeni sıcak hava dalgasıyla birleşerek bunaltıcı havanın etkisini en üst seviyeye çıkaracak.
YURTTA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU