Çiftlik Bank’ın 'beyni' tutuklandı

Çiftlik Bank’ın 'beyni' tutuklandı

Çiftlik Bank soruşturması kapsamında kırmızı bültenle aranan ve Bulgaristan’da yakalanarak Türkiye’ye iade edilen Düzgün Genç tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Çiftlik Bank soruşturması kapsamında hakkında kırmızı bülten bulunan Çiftlik Bank'ın ‘beyni' olarak bilinen Düzgün Genç, Bulgaristan'da yakalanarak Türkiye'ye iade edildi.

İnterpol polisi tarafından Atatürk Havalimanı'nda Türk polislerine teslim edilen Genç, Bakırköy Adliyesi'ndeki işlemlerinin ardından soruşturmanın yürütüldüğü Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne getirildi.

Soruşturmayı yürüten Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu savcısı Ersin Akdere tarafından yaklaşık 2,5 saat ifadesi alınan şüpheli Düzgün Genç, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir ve şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'nin sevk edildiği suçlardan tutuklanmasına karar verdiği Düzgün Genç, cezaevine gönderildi.