Tatili festivallerle renklendiren rotalar

Tatili festivallerle renklendiren rotalar

Yurt dışında seyahat edebileceğiniz destinasyonların bazıları, harika festivallere ev sahipliği yapıyor. Tatilinizi planlarken çeşitli müzik festivalleri ve konserleri de deneyimlemek isterseniz, şimdiden biletler için harekete geçmeniz gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Elektronik Müzik Festivallerinin En İhtişamlısı: Sónar – İspanya

Barcelona'da düzenlenen elektronik müzik festivali Sónar, İspanya'nın en çok ilgi gören festivalleri arasında ilk sırayı alıyor. İstanbul'da da gerçekleştirilen Sónar elektronik müzik festivaline dünyanın dört bir yanından işini en iyi icra eden müzisyenler katılıyor

Aralarında Fatboy Slim, Roosevelt, Nina Kraviz ve Flume gibi birçok ismin sahne aldığı Sónar, elektronik müzik trendlerinde belirleyici bir yere sahip. Yalnızca işitsel gösterilerle sınırlı kalmayıp aynı zamanda görsel sahne performansçılarının da sahne aldığı elektronik müzik festivali Sónar, bu sene 14-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Aynı Anda 500 Bin İzleyiciyle Dans Etmek İçin: Tomorrowland – Belçika

Her sene farklı bir Avrupa şehrinde gerçekleştirilen Tomorrowland festivali, bu yıl Belçika'nın Boom şehrinde düzenlenecek. 20 Temmuz Cuma günü başlayacak ve 9 gün sürecek festival kapsamında, Tiësto, Bonzai All Stars, French Montana ve Dense & Pika gibi birçok dünyaca ünlü DJ sahne alacak.

9 farklı sahnede ünlü isimlerin yer alacağı Tomorrowland elektronik müzik festivali, katılımcılarına çadırda kalma imkânı da tanıyor. Biletler arasında birçok farklı opsiyon bulunurken günübirlik bir müzik ziyafeti gerçekleştirmek bile mümkün. Biletlerin satışa sunulduğu andan itibaren dakikalar içinde tükenmesi ile ünlü olan Tomorrowland festivaline otelde konaklayarak da katılım sağlama seçeneği bulunuyor.

Dünyanın En Büyük Çağdaş Performans Sanatları Festivali: Glastonbury – İngiltere

1970'li yıllarda başlayan ve her sene artan seyirci sayısı ile gerçekleştirilmeye devam edilen Glastonbury Çağdaş Performans Sanatları Festivali, dünyada gerçekleştirilen en büyük açık hava festivali ünvanını elinde bulunduruyor. İngiltere'nin Glastonbury kentinde her yıl Haziran ayının son hafta sonunda gerçekleştirilen bu festival, 3 gün sürüyor.

Her sene dünyanın en ünlü şarkıcılarını ağırlayan Glastonbury festivali yalnızca bir müzik festivali değil, aynı zamanda tiyatro, kabare ve sirk gibi birçok kültürel etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Bir müzik türüyle sınırlandırılmamış olan Glastonbury festivalinde reggea, rock, hiphop ve elektronik müzik konserleri yer buluyor.

Çölün Ortasında Alevler İçinde Yanan Bir Adam: Burning Man – ABD

İlk olarak 1986 yılında San Fransisco, Bakers Beach'te, Larry Harvey ve Jerry James tarafından organize edilerek, kendi arkadaş çevrelerinin katılması ile gerçekleştirilmiş Burning Man, adından da anlaşılacağı üzere tahtadan yapılmış büyük bir adamın yakılması ile son bularak akıllara kazınmış bir festival.

Her sene 50 bine yakın katılımcıya ev sahipliği yapan Burning Man, 1990 yılından itibaren Nevada Eyaleti'nin Black Rock Çölü'nde gerçekleşiyor. Çölün zor şartlarına ayak uydurmak zorunda kalan katılımcılar, 7 gün boyunca çeşitli görsel ve işitsel etkinlikler eşliğinde çılgınca eğleniyor.