Tenis yıldızı Dokic: Kaybedince babam dövüp yüzüme tükürürdü

Tenis yıldızı Dokic: Kaybedince babam dövüp yüzüme tükürürdü

Tenisin 2000'li yılların başındaki wonderkid'i Jelena Dokic kitabında babasıyla yaşadığı korkunç zamanları anlattı.

Eski tenis yıldızı Jelena Dokic ‘Unbreakable’ (Yıkılmaz) adlı otobiyografi kitabında babasının kendisine yıllarca şiddet uyguladığını gözler önüne serdi. Dünyanın 4 numarası olmaya kadar yükselen Dokic, kaybettiği maçlardan sonra aynı zamanda koçu olan babasının saçlarını çekerek kendisini dövdüğünü, yüzüne tükürdüğünü, yerde tekmelediğini ve sürekli hakaret ettiğini belirtti.

Avustralya basınına konuşan 34 yaşındaki Dokic, ‘Beni çok kötü döverdi. Tenis oynamaya başladığım ilk gün şiddet başladı. Sonrasında devam etti ve kontrolden çıktı’ diye konuştu.

Tenis tarihinin gördüğü en gelecek vadeden genç yeteneklerden olan Jelena Dokic, 2000 yılında Lindsay Davenport’a kaybettiği Wimbledon yarı finali sonrası babasının telefonda eve gelmemesini söylediğini anlattı. Bunlar yaşandığında Dokic sadece 17 yaşındaydı. Babasıyla konuştuktan sonra durumun stresi ile Wimbledon’da oyunculara ait bölgede uyumak isteyen Dokic, yetkililerin oyuncunun menajerine ulaşması ile evine bırakıldı.
8 yaşında tenis oynamaya başlayan Jelena, ailesiyle birlikte 1994’te Sırbistan’dan Avustralya’ya göç etti. 1998’de Amerika Açık Junior’u kazandı. 1999 Wimbledon’da Martina Hingis’i ilk turda eleyerek ismini duyuran Dokic, 2002 yılında dünya sıralamasında 4 numaraya kadar yükseldi. Ancak Dokic sakatlık ve depresyon süreçleri sonrası 600’lü sıralara kadar geriledi. Babası Babası Damir Dokic’ten uzak durduğu yıllardan sonra 2009’da wild card ile Avustralya Açık’a katılan Jelena çeyrek finale kadar yükselmeyi başarmıştı. Ancak Jelena yaşadığı duygusal ve fiziksel şiddet nedeniyle hiçbir zaman kendi potansiyeline ulaşamadı.