Takım elbiseyle 250 kilometre çölde koştu

Takım elbiseyle 250 kilometre çölde koştu

“Takım elbiseli koşucu” olarak bilinen Bilal Gül, dünyada sadece 100 kişinin katıldığı ve dünyanın en sıcak 5 çölünden biri olan Güney Afrika’nın Kalahari Çölü’nde düzenlenen maratonda, kistik fibrozis hastalığına dikkat çekmek için koştu

"Takım elbiseli koşucu" olarak tanınan Bilal Gül, dünyada 70 bin, Türkiye’de ise yaklaşık 3 bin kişinin tanı aldığı "kistik fibrozis" hastalığına dikkat çekmek için Kalahari Çölü Ultra Maratonu’na katıldı.

28 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasındaki maratonda 250 kilometrelik etabı takım elbise ile koşan Gül, 50 derece sıcak hava ve kızgın kumlarda, başta zehirli yılanlar olmak üzere vahşi hayat ile de mücadele etti.

YEDİ GÜNLÜK YİYECEĞİNİ VE SUYUNU ÜZERİNDE TAŞIDI

Gül, 7 günlük süre içinde dışarıdan hiçbir yardım almadan tüm yiyecek, giyecek, teknik ekipmanları ve içeceği suyu yarış boyunca 15 kilogramlık sırt çantasında taşıdı.

4 TAKIM ELBİSE DEĞİŞTİRDİ

Maraton koşucusu, yarışma boyunca 4 takım elbise değiştirdiğini, patates püresi, makarna, konserve somon balığı ve hazır çorba içerek beslendiğini söyledi.

Takım elbiseli koşucu, bu zorlu mücadeleyi, kistik fibrozis hastaları ile yakınlarının mücadelesine dikkat çekmek ve bu hastalıkla ilgili farkındalığı artırmak için gerçekleştirdi.

Bugüne kadar pek çok maraton tamamlayan Bilal Gül, bu hastalığı bir koşu sırasında fibrozis hastası oğlu için koşan Gökhan Güneri ile tanıştıktan sonra öğrendiğini belirtti.

Gül, hastalıkla tanışma sürecini şöyle anlatıyor:

"Bu hastalığı daha önce hiç duymamıştım. Araştırmaya başladım. Bir annenin, babanın çaresizliğini düşündükçe çok üzüldüm ve 'bir şeyler yapmalıyım' dedim. Daha sonra Kistik Fibrozis Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile tanıştım."

250 KİLOMETRE KOŞTU

Yaptığı araştırmalardan sonra Kistik Fibrozis hastalığının aşamalarını, tedavi süreçlerini, zorluklarını anladıktan sonra Gül, çölü takım elbise ile koşmaya karar verdiğini söyledi

Çılgın koşucu, "Bir Kistik Fibrozis hastası ve ailesi nasıl tüm zorluklara katlanabiliyorsa, ben de kızgın kum çöllerinde tüm zorluklara katlanarak 250 km'yi takım elbise ve 15 kg sırt çantası ile koştum." diyerek maratona katılma nedenini özetliyor.