Tuğçe Uludağ davasında yeni karar

Tuğçe Uludağ davasında yeni karar

Bursa’da arkadaşlık teklifini kabul etmediği için öldürülen 25 yaşındaki Tuğçe Uludağ’ın ailesinin, kızlarını pompalı tüfekle vurarak öldüren Aykut Ertunç’a verilen cezayı az bularak itiraz ettiği davada İstinaf Mahkemesi kararını açıkladı. Mahkeme heyeti yerel mahkemenin kararını bozarak sanığa “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırdı.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, 2 Aralık 2016'da kurstan evine dönen üniversite öğrencisi Tuğçe Uludağ, iddiaya göre, çiftçilik yapan Aykut Ertunç tarafından arkadaşlık teklifini kabul etmediği için pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde “tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Ertunç'a müebbet hapis cezası verildi. Tuğçe Uludağ'ın ailesi yerel mahkemenin verdiği cezayı az bularak, dosyayı İstinaf Mahkemesine taşıdı.

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre  İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Tuğçe Uludağ'ın annesi Tülay Uludağ, babası Özden Uludağ ile yakınları ve avukatı hazır bulunurken, diğer müşteki avukatı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Funda Mine Akdoğan SEGBİS sistemi ile katıldı. Bursa'da tutuklu bulunan sanık Aykut Ertunç ve avukatları da SEGBİS sistemi ile katıldı.

TASARLAYARAK ÖLDÜRME SUÇUNDAN CEZALANDIRILMASI TALEP EDİLDİ

Müştekiler Tülay ve Özden Uludağ'ın avukatı Mehmet Gül, “Sanığın maktulü ‘tasarlayarak öldürme' suçunan cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Avukat Funda Mine Akdoğan, “Sanık maktuleyi tasarlayarak öldürmüştür. Buna göre hüküm kurulmasını istiyoruz” dedi.

“EVİMİN 10 UZAĞINDA EVLADIMI ÖLDÜRDÜ”

Mahkemede söz alan Tuğçe Uludağ'ın annesi Tülay Uludağ, “Evimin 10 metre uzağında, elinde tüfekle bekleyerek evladımı öldürdü. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

SANIK AVUKATI: BİR ANLIK ÖFKE

Olayın tasarlanarak gerçekleştirilmediğini ve saplantılı aşk sonucu olduğunu savunan sanık avukatı Güngör Yiğit, Olay, saplantılı aşk. Terk edilme müvekkilimde hayal kırıklığı yaratmış ve bir hiddet meydana getirmiş. Tasarlamanın varlığı için suç işleme kararında süreklilik olması ve yoğunluk arz etmesi gerekmektedir. Halbuki sanık maktul ile barışma isteği ile olay yerine gitmiş, bir anlık öfke ile maruz kaldığı hakaret neticesinde eylemi gerçekleştirmiştir. Kendisine de silah sıkarak intihar etmek istemiştir. Olayda tasarlamanın unsurları oluşmamıştır. İlk derece mahkemesi bunu gerekçesi ile izah etmiştir. Sanığın tahrik altında öldürme suçundan asgari halden cezalandırılmasını ve lehine indirim yapılmasını isteriz” dedi.

Son sözü sorulan sanık Aykut Ertunç savunmasında, önceki savunmalarını tekrar ettiğini ve avukatlarının savunmasına katıldığını belirterek, “Yaptığımdan dolayı pişmanım” dedi.

Davayı karar bağlayan mahkeme heyeti, sanığın, maktul Tuğçe Uludağ'ı tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

YASAŞIN ADALET

Duruşma sonrası adliye yapılan açıklamada ilk olarak konuşan Tuğçe Uludağ'ın avukatı Mehmet Gül, yerel mahkemenin müebbet cezasına itiraz edince davanın bölge mahkemesine taşındığını belirterek, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının kendileri için sevindirici olduğunu söyledi. Avukatlarının ardından konuşan anne Tülay Uludağ, “Başka Tuğçeler ölmesin. Yaşasın adalet. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.