Ünlü işadamı hayatını kaybetti

Ünlü işadamı hayatını kaybetti

Mobilya sektörünün önde gelen isimlerinden, Delta Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı 65 yaşındaki Adem Yılmaz hayatını kaybetti.

Ünlü moilyacı Adem Yılmaz'ın ölümünün ardından ailesi ve sevenleri büyük üzüntü yaşadı. Eşi Ayşenur Yılmaz, çocukları Ece ve Efe Yılmaz, bu acı haberin ardından paylaştıkları mesajda duygularını şu sözlerle anlattılar:

"BİR MELEK GİBİ GELDİ, BİR NEFES GİBİ GİTTİ"

"Daha hayalini kurduğumuz, güzel günlerde, sevinçlerde, yaşlılıkta Assos'ta bir zeytinlikte geçireceğimiz yılları düşlerken, bize nasıl bir şaka yaptın...

Sevenlerine, dostlarına, bir futbol sahasını dolduracak kadar tanıdıklarına... Ona dua edin, bir melek gibi geldi, bir nefes gibi gitti..."

Yılmaz, 1969-1982 yılları arasında Milliyet Gazetesi'nde spor muhabirliği de yapmıştı.

CENAZESİ BUGÜN

Yılmaz'ın cenazesi bugün Altunizade Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakip, Çengelköy mezarlığında toprağa verilecek.

Yılmaz'ın sevenleri bu ani ölümün ardından duygusal mesajlar paylaştı...

"Adem Yılmaz'ı kaybettik. Her ölüm beklenmediktir ama biz bunu gerçekten beklemiyorduk Adem Abi. Mekanın cennet olsun, seni asla unutmayacağız"

"Çok güzel anlar paylaştığımız aile dostumuz, çalışkan ve herkes tarafından sevinel güzel insan, sıkışı Beşiktaş'lı can arkadaşımız Adem Yılmaz'ı elim bir kaza sonucu kaybettik"

"Sevgili dostumuz canım kardeşimiz BJK Gönüllüleri'nin değerli ismi Adem Yılmaz Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Acımız çok büyüktür"

BEŞİKTAŞ'TAN DA BAŞSAĞLIĞI

Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi Adem Yılmaz’ın ölümünün ardından kulüpten de bir açıklama yayınlandı: "Divan Kurulu üyemiz Adem Yılmaz'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz."

KAĞNICI DEDENİN TORUNU

Ünlü mobilyacı Adem Yılmaz, 2007 yılında Hürriyet'e verdiği röportajda hayatıyla ilgili bilinmeyenleri ve Delta Mobilya'nın yükselişini anlatmıştı.

Bilecik'in Bözüyük ilçesinde at arabası ve kağnı yapan Mahmut Kesim’in 1960’larda oğlu, kızı ve damadı ile devam eden marangozluk geleneği, torunu Adem Yılmaz ve Ayşenur tarafından dünya çapında ofis mobilyası firmasına dönüştürüldü.

1969-1982 arasında spor muhabiri olarak Milliyet’te çalışan Adem Yılmaz, "Gazeteci olarak dünyayı gördüm. Avrupa’da ofis mobilyaları ve ofis tefrişinin ne kadar önemli bir sektör olduğunu gördüm. 1982’de gazeteciliği bıraktım ve aile işimizin başına geçtim" demişti.

Adem Yılmaz, firmanın 1980’lerdeki stratejisini ve İtalyanlarla ortaklık öyküsünü ise şöyle anlatmıştı:

"1982’de şirketin başına geçince bir yol çizdim, ofis mobilyasına odaklandım. Bir anda büyümeye başladık. Bu arada evlenmiştim ve eşim Ayşenur Hanım, İtalyan Lisesi mezunu, İtalyancası mükemmel, İtalyanlarla ilişkileri çok iyi bir insandı. Camel Tur’un İtalya departmanında çalışıyordu. Eşimle 1986’da ’bu mobilya işinin esası tasarım; tasarımın en iyi olduğu ülke İtalya. İtalya’ya gidelim ve araştıralım’ dedik.

Ülkemizin bu konudaki potansiyelini İtalyanlara anlattık ve Türkiye’de ofis mobilyası ve tasarımında yepyeni bir çağın başladığını söyledik. İtalyanlar bunu çok iyi anladılar ve bize güvendiler. Önce ürün getirip Türkiye’de satmaya başladık. 1987’ye kadar böyle devam etti. Satış rakamlarımız onları çok şaşırttı ve bize ortak olma kararı aldılar. Böylece Meco ile ortak olduk. Şirketin yüzde 15’lik bölümünü aldılar. Bu ortaklıkla bizim çizgimiz, çıtamız bir anda değişti ve zirveye oturduk."