Uyuşturucuya karşı şiirle savaş açtı

Uyuşturucuya karşı şiirle savaş açtı

Manisa'nın Yunusemre İlçesi 50'nci Yıl Mahallesi'nde uyuşturucuya karşı savaş açan muhtar ve halk ozanı Erol Akar, aileleri tek tek gezip gençlerle konuşarak onları uyuşturucudan şiirle vazgeçirmeye çalışıyor. 

Yunusemre İlçesi'nde 50'nci Yıl Mahalle Muhtarı, 52 yaşındaki Erol Akar'ın 'çağın vebası' olarak nitelendirilen  uyuşturucu ile mücadelesi dikkat çekti. Aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onaylı halk ozanı olan Muhtar Erol Akar, Manisa Valiliği'nce uyuşturucu ile mücadelesindeki başarısı nedeniyle ödüllendirildi. Gençlerin uyuşturucuyu kimden temin ettiğini araştırdıklarını ve bütün kurumlarla işbirliği içinde olduklarını kaydeden Akar, geceleri de mahallede dolaşarak, tenha yerleri kontrol ettiğini söyledi. 3.5 yıldan bu yana muhtarlık yaptığını anlatan Akar, uyuşturucunun toplumun başına bir bela olduğunu ve kenar mahallelerde bu sorunun daha çok yaşandığını söyledi. Anne ve babalarının çocuklarını takip edemediğini ve çocukların özenti ile uyuşturucuya başladığını söyleyen Akar, mahallesindeki uyuşturucu kullanımını önlemek istediğini belirterek, şöyle dedi:

"Uyuşturucu yaşı giderek düştü. Çok üzülüyorum. Ben Halk Sağlığı Müdürlüğü ile görüştüm. Anne ve babaları kahvede topluyoruz, uzmanlar geliyor. Aileleri topladık, uzmanlar zararlarını anlattı. Bazı aileler ve çocuklar bundan çok faydalandı. Çocuklardan bırakanlar oldu. ‘Biz bunu sigara gibi bir şey zannediyorduk" diyen çocuklar vardı. Ama işin boyutu böyle değil. Bırakanlar var."

UYUŞTURUCUNUN ZARARLARI ÜZERİNE ŞİİR YAZIYOR

Sadece öğretmen ve uzmanların değil toplumun da uyuşturucuya karşı duyarlı olmasını gerektiğini kaydeden Akar, şöyle devam etti:

"Kendi mahallemde de kalmıyorum. Başka mahallelere de gidip insanlara uyuşturucunun zararlarını anlatıyorum. Bir genci bile kurtarabilirsek topluma faydalı oluruz. Aileleri evlerinde ziyaret ediyorum. Ardından ailelerle bu işin uzmanlarını buluşturuyoruz. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile görüştüm. Mahalledeki hasta sayısına baktım. Fazla olduğunu gördüm."

Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı halk ozanı olduğunu vurgulayan Akar, uyuşturucunun zararları üzerine şiirler yazdığını anlatırken, "İçimden geçeni kağıtlara döküyorum. Uyuşturucu kullanan gençlere de 'uyuşturucuyu değil şiiri sevin' diyorum. Onlara şiirler okuyorum, yazmalarını sağlıyorum" dedi. Erol Akar, mahallesine kültür evi yapmak istediğini belirterek, kültür evinde çocuklara kitap okutturup, şiir yazdırmayı hedeflediğini anlattı.

UYUŞTURUCUNUN ZARARLARI ŞİİRİ

Erol Akar'ın uyuşturucunun zararları üzerine yazdığı bir şiirin dizeleri şöyle:

"Okul önlerinde tezgah kuranlar

Üç beş kuruş için zehir satanlar

Bir de duyarsız o anne babalar

İnsanın insana ihtiyacı var

Kanayan yarayı sarmak için

Bir canı zehirlemek neden niçin

Cehaletin elini üstünden çekin

Kurtarın beni ne olur Allah için

Yazmasın da Erol nasıl yazmasın

Allah'tan korkanlar zehir satmasın

Bir gencin de ocağını yıkmasın

İnsanın insana ihtiyacı var."

(DHA)