‘Zarrab’ı bırakın asıl bu iftiraya cevap verin’

‘Zarrab’ı bırakın asıl bu iftiraya cevap verin’

Mısır, Türkiye adına casusluk yaptıkları iddiasıyla 29 kişiyi gözaltına aldı. Mısır basınında patlayan olay, Türkiye üzerine gelecek yeni bir Arap kasırgasının ilk işareti olarak değerlendirildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Mısır’ın “Türkiye adına casusluk yaptıkları” iddiasıyla 29 kişiyi gözaltına almasından sonra Mısır basınında olayın yer alış şeklinin felaket olduğunu belirtti.

Özkök, bugünkü yazısında, Mısır’ın resmi haber ajansı MENA’nın “Bu 29 kişinin ‘Katar tarafından finanse edildiği, talimatları da Türk istihbaratından aldığı’ tespit edildi.”,  Özel El Wafd gazetesinin, “Erdoğan Mısır’ı gizlice gözetliyor”, bir başka resmi yayın organı Rose el-Youssef’in, “Mısır istihbaratı, Müslüman Kardeşler’in Türkiye için çalışan en büyük casusluk şebekesini gözaltına aldı” başlıklarıyla yorum yaptıklarını belirtti.

29 kişi hakkında, “Ülkenin ulusal çıkarlarına zarar vermek”, “Terör örgütüne üyelik”, “Lisanssız uluslararası telefon görüşmeleri yapmak” ve “Para aklamak” suçlamalarının yapıldığını belirten Özkök, “Bu suçlamalar size bir şeyi hatırlatıyor mu... 15 Temmuz’dan sonra Büyükada’daki toplantılara katılan insanlara karşı yapılan suçlamalar değil mi?” diye sordu.

Özkök, “Mısır basınında patlayan bu olay, Türkiye üzerine gelecek yeni bir Arap kasırgasının ilk işaretidir. Bu olay Zarrab olayından bin kat daha önemlidir. Önümüzdeki yıllarda uyanacak olan Arap milliyetçiliğinin ilk hedefinin, “Yeni Osmanlıcılık” izlerini silmek, yerine şimdi bir de “Kızılelma” üslubuna başlayan Türkiye olacağını gösteriyor” dedi.