Yangından böyle kaçmıştı… Uyandı ve ilk sözü bu oldu

Yangından böyle kaçmıştı… Uyandı ve ilk sözü bu oldu

Rusya'da 64 kişinin hayatını kaybettiği alışveriş merkezindeki yangında en çok konuşulan görüntüdeki çocukla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yangından camdan atlayarak kurtulan 11 yaşındaki çocuk tedavi gördüğü hastanede uyandı.

Rusya’nın Sibirya bölgesinde bulunan Kemerovo kentinde geçtiğimiz günlerde bir alışveriş merkezinde çıkan yangında 41’i çocuk olmak üzere 64 kişi hayatını kaybetti.

Yangından sonra yapılan ilk incelemelerde, binanın alarm sisteminin çalışmadığı, yangın çıkışlarının ise bloke edildiği ortaya çıkmıştı. İhmal iddialarının ardından çok sayıda vatandaş sokaklara dökülmüş, hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarıyla duydukları öfkeyi protesto gösterilerine taşımıştı.

Ülkeyi yasa boğan olayla ilgili en çok konuşulan görüntülerden biri ise 11 yaşındaki bir çocuğa ait. Sergei Moskalenko, alevlerin arasından kurtulabilmek için camdan kendini boşluğa bırakmış, o anlar ise saniye saniye görüntülenmişti.

Vücudunda kırıklar oluşan ve hastaneye kaldırılan Moskalenko’nun tedavisi yoğun bakımda sürüyor. Elde edilen son bilgilere göre küçük çocuk yangından bu yana ilk kez gözlerini açtı. Doktorların son olarak ne hatırladığını sorduğu çocuk, ‘Uçuyordum’ cevabını verdi.

Yangında annesi, babası ve kız kardeşini kaybeden Moskalenko bu durumdan henüz habersizken, doktorlar küçük çocuğa bu açıklamayı psikolojik danışmanlar eşliğinde daha sonra yapacaklarını söyledi.

Bina kaçak mı?

Öte yandan Rusya Soruşturma Komitesi, yangının gerçekleştiği alışveriş merkezinin izinsiz inşa edildiğini açıkladı. Açıklamada, yapılan soruşturma çerçevesinde Kemerovo’da çok sayıda kişinin öldüğü AVM’nin kaçak yapı olduğunun tespit edildiği belirtildi. Açıklamaya göre, olayla ilgili Bölge İnşaat Denetim Dairesi Başkanı Tanziliya Komkova görevini kötüye kullanmaktan gözaltına alındı.