Yeni bir ağaç katliamı daha!

Yeni bir ağaç katliamı daha!

Maraş’ta belediyenin ‘Trafiğe hayati dokunuş’ sloganıyla duyurduğu proje onlarca ağacın kesilmesine sebep olacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, “Büyükşehir’e Büyük Projeler” adıyla başlattığı çalışmalar kapsamında yeni bir ağaç katliamına hazırlanıyor. Daha önce, Maraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Büyüknacar’da yer alan Sakıbaba Kandil yaylasında kesilen asırlık sedir ağaçlarıyla gündeme gelen Maraş’ta, bu defa da “Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi Kavşak Projesi” isimli projeyle yeni bir ağaç katliamı yaşanacak.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'ın haberine göre, Maraş’ın Onikişubat ilçesinde Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü ortaklığıyla planlanan projenin, “Araçların trafikte daha rahat, güvenli ve hızlı yolculuk yapmasının sağlanması” amacıyla hayata geçirilmek istendiği bildirildi. Onlarca ağacın kesilmesine neden olacak proje Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinden, “Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç dev projeler hazırlayarak kentin trafiğine hayati dokunuşlar yapıyor” ifadeleriyle duyuruldu.

Proje durdurulsun
Hayata geçmesiyle şehrin “betona direnen” ender yerlerinden biri olan bölgede yer alan onlarca ağacın kesilmesine sebep olacak kavşak projesinin maliyetinin ise 15 milyon 275 bin lira olacağı öğrenildi. Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi bahçesinin önündeki ağaçların kesilmesi planı yurttaşlardan tepki çekti. Çok sayıda yurttaş, sosyal medya üzerinden örgütlenerek, “Proje durdurulsun. Ağaçlar yok olmasın” diyerek taleplerini dile getirdi. Öğrencilerin teneffüslerde dinlendiği, yemeğini yediği bölgedeki ağaçlar için yurttaşlar, “Şehrin betonlarına direnen tek yer de artık düşmek üzere” ifadelerini kullandı. 

Belediye’nin, “Trafiğe hayati dokunuş” sözleriyle tanıttığı projenin, okul bahçesinde yer alan ağaçları ve futbol sahasının yarısını yok edeceği de öğrenildi. Projenin, ağaçların kesilmeyeceği, taşınmayacağı ve okul bahçesine zarar vermeyeceği şekilde yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen yurttaşlar, “Ulaşım karşımızda her ne kadar problem olarak dursa da, yeşil alanların kaybolması ve giderek artan betonlaşma da ciddi bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Projenin durdurulmasını ya da yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz” dedi.