CHP'li Canpolat: Güneş balçıkla sıvanmaz!

CHP'li Canpolat: Güneş balçıkla sıvanmaz!

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, partisinin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ile birlikte il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Son dönemde sıkça tartışılan İstanbul'da yeşil alan, çevre, şehircilik, imar, siluetin bozulması, 'İstanbul'a ihanet edilmesi' gibi konulara ilişkin yapılan tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Canpolat, CHP'ye yönelik suçlamalara da cevap verdi.

Özgül ÇEKER / YURT

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile İBB CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever'in düzenledikleri basın toplantısına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İstanbul'a ihanet ettik' sözleri damga vurdu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'nin CHP'ye yönelik sözlerini de değerlendiren CHP'li Başkan Canpolat, "Uİstanbul'da 121 gökdelen var. Avrupa'da gökdelen sayısının en fazla olduğu ülkeyiz. Avrupa'da binaların yüksekliği 70 metreyi geçince bina mercek altına alınıyor. Kendileri itiraf etti 'ihanet ettik' diye. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise 'İstanbul'a en büyük ihaneti CHP yaptı' dedi. Güneş balçıkla sıvanmaz. Kendilerinin yaptıkları suçu bizlere yıkmaya çalışıyorlar. Kimse de buna inanmıyor zaten" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin halkın oyu ile göreve gelmediğinin altını çizerken, bakanın yeşil alanları imara açarak denetimden uzak hareket ettiğini belirten CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat; "Maslak 1453 projesini hepimiz biliyoruz. Biz bu durumu dava ettik. Ve davayı kazandık. Buna rağmen yasanın altına dolandılar ve bölgeyi imara açtılar. Arkadaşlarımız mahkeme salonunda tehdit edildiler. Bunun sorumlusu kim?" diye sordu.

'GÜVENLİ TOPLANMA ALANLARI YOK EDİLİYOR'

Canpolat, İstanbul'un tehlikeli bir deprem bölgesi olduğunu ve olası bir deprem anında vatandaşın toplanabileceği güvenli alan sayısının 496'dan 46'ya düştüğünü söyledi. Güvenli toplanma alanlarından 450'sinin imara açıldığını belirten İl Başkanı, bu alanların AVM ve gökdelenlerle yokedildiğini belirterek "Bunu İstanbul halkının vicdanına bırakıyorum" diyerek ifade etti.

İstanbul'un dünyaca bilinen silüetinin 16.9 gökdelenleri tarafından yokedilmesi, imar ve denetimler hakkında birçok tartışmayı da beraberinde getirmiş, bu tartışmaların içine Cumhurbaşkanı Erdoğan da girmişti. 16.9  gökdelenleri ve İstanbul'un bozuk görüntüsüne de değinen Canpolat konuyla ilgili şunları söyledi: 

'YEŞİL SPOR ALANLARINI KİME VERDİNİZ?'

"Bu arsa kimin? Biz bu arsanın imarına karşı çıktık. Konuyla ilgili belge isteyenler olursa biz bu belgeleri kamuoyuyla paylaşmaya hazırız. Ergun Turan bu artışı yaptı. Oradan da bir daire aldı.Sonrada TOKİ'ye başkan olarak atandı. İstanbul'un en büyük çöplüğü olan Halkalı çöplüğünü kime tahsis ettiniz? Kiminle ortaksınız? Yeşil alanları, spor alanları nasıl akaryakıt alanına çevirdiniz? Hani siz sporu çok seviyordunuz? AKP iktidara gelirken fakir fukarının oyu ile geldi. onlara umut kapısı oldu. Şimdi ise o insanlardan kaçıyorlar.Geldikleri yerleri unuttular çünkü altlarında 1 milyon dolarlık arabaları var!"

'BUGÜN SEÇİM OLSA, İSTANBUL'DA İKTİDARIZ'

Yapılan son referandum seçimlerinde 39 ilçeden 'hayır' çıktığını sözlerine ekleyen CHP'li Canpolat "Yaklaşık 5 milyon kişi 'hayır' dedi. 7 ilçede yüzde 49 hayır sonucu çıktı. Demek ki, bu insanlar artık AKP'nin İstanbul'u yönetemediğini düşünüyor.Çünkü; insanlar parasızlıktan inliyor. İstanbul borç içinde. Şimdi bir seçim olsa CHP olarak İstanbul'da iktidarız' şeklinde konuştu. 

GÜLSEVER: ÖNCE KAYBETTİRİP, SONRA BULDURUYORLAR

Su faturalarındaki indirimi değerlendiren İBB CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, iktidarın konuyla ilgili attığı adımları Nasrettn Hoca'nın fıkrasına benzetti. Gülsever, "Biz en az yüzde 10 indirim yapılması gerektiğini söyledik. Şehit, gazi ve engelli ailelerine en az yüzde 50 indirim yapılmasını da önerdik ama ret edildi. Fakat bu konuda hala ısrarcıyız. Nasrettin Hoca'nın fıkrasında olduğu gibi; önce kaybettirip sonra bulduryorlar. Bu şekilde vatandaşı kandırıyorlar." dedi.

'BAKAN ÖNCE MELEN'İ KONTROL ETSİN'

CHP İstanbul  İl başkanı Cemal Canpolat ise İstanbul'un su sorununa şu sözlerle değindi: ' Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun önce İstanbul'a gelen Melen suyunu Kontrol etmesi gerek. Biz gittik ve gördük. Su pislik içinde, içilmez bir halde.'

Haliç kenarındaki silüet sorunu hakkında bugün dava açarak itiraz sürecini başlattıklarını belirten Cemal Canpolat konuyla ilgili CHP ve MHP'li milletvekillerin ortak ret oyu kullandıklarını sözlerine ekledi.