YURT ÖZEL | Devlet kurumu ağaç katliamı yapıyor!

YURT ÖZEL | Devlet kurumu ağaç katliamı yapıyor!

Devletin resmi kurumundan ağaç katliamı...

Aliseydi Karagöz | Antalya

Antalya Aksu- Kundu arasındaki yol üzerinde bulunan 50 yıllık Okaliptus ağaçları, devletin resmi kurumu olan Tarım bakanlığı'na bağlı, Antalya Tohumculuk Sertifikasyon Test Müdürlüğü tarafından kesildi.

Daha önceden rüzgar kıran ve bataklık kurutulması amacı ile dikilmiş ve yol üzerinde gerdanlık gibi dizili 50 yıllık Okaliptus ağaçlarının kesilmesi büyük tepki yarattı.

Kesilen ağaçları yerinde inceleyen Antalya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vural Şahin YURT'a yaptığı açıklamada “Ağaçları kesen, hayvanlara kıyan insanlar bizleri yönetiyor. Böyle bir doğa katliamı olamaz. Hem de devletin resmi kurumu bunu yapıyor. Konu ile ilgili olarak sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Ağaç katliamı nedeniyle Antalya Tohumculuk Sertifikasyon Test Müdürü Ahmet Karataş ile görüştüklerini belirten Antalya Ziraat Odası Başkanı Vural Şahin müdür beyin kendisine “Bölgede tohum denemeleri yapıyoruz. Bu yüzden de ağaçları kesmek zorunda kaldık" ifadesini kullandığını belirtti.

Halen yol üzerindeki ağaç kesim işlerinin devam ettiğini, ve kesim işleminin bir an önce iptal edilmesini isteyen Şahin'in açıklaması şöyle

"Antalya Aksu- Kundu arasındaki yol üzerinde bulunan Antalya Tohumculuk Sertifikasyon Test Müdürlüğü sınırları içerisinde yer alan yola sıfır, daha önceden rüzgar kıran ve bataklık kurutulması amacı ile dikilmiş ve yol üzerinde gerdanlık gibi dizili Okaliptus ağaçlarının kesilmesini şiddetle kınıyorum.

Gerekçe olarak,deneme çalışmalarına gölgelik yapıyor diyerek savunulan bu ağaç kıyımı ile ilgili,kesime müsaade eden Aksu Belediyesi Başkanı ve buna müsaade eden Milli Emlak Müdürlüğü'nü doğa dostu olmaya,bilakis korumaya davet ediyorum.

Halen yol üzerindeki ağaç kesim işleri devam etmektedir. Bir an önce bu yanlıştan dönülmeli ve kesim işlemi iptal edilmelidir. Bizzat Müdürü arayarak, bizler tarımcı, ziraat mühendisleriyiz, nasıl olur da ağaç kesersiniz derhal bu kesim işlemini durdurun diyerek tavrımı ortaya koydum.

Daha önceden Tarım bakanlığı'na bağlı Naranciye Araştırma Enstitüsü olarak bilinen bu merkezin müdürü Ahmet Karataş bana “Burada Tohum denemeleri yapıyoruz.” dedi. Denemeyi başka yerde yapın. Yer mi yok? Deneme yapacaksın diye 40-50 yıllık ağaçları kesmek mi gerekiyor?

GENİŞ ALANA YAYILMIŞ DURUMDA...

40-50 yıllık ağaçların kesildikten sonra, hiçbir amaç gütmeden yok edilmesi vahşice doğa katliamından başka bir şey değildir. Şu an ağaç kesimi ve katliamı devam ediyor. Geniş bir alana yayılmış durumda. Bunun durdurulması lazım. Ziraat Mühendisleri Odası olarak ağaç katliamını şiddetle kınıyoruz. Ayrıca konu ile ilgili olarak sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Ağaçları kesen, hayvanlara kıyan insanlar bizleri yönetiyor."