Yurttaşların çığlığını iktidar ne zaman duyacak? "Annem ölüyor, yalvarıyorum yardım edin!"

Yurttaşların çığlığını iktidar ne zaman duyacak? "Annem ölüyor, yalvarıyorum yardım edin!"

İktidarın hatalı politikalarıyla Türkiye koronavirüs salgınında adeta dibe batarken, hastanelerde yer bulamayan yurttaşların, çareyi sosyal medyada araması hüzne boğdu.

İktidarın hatalı politikaları ve kendi koyduğu kuralları dahi tanımaması nedeniyle Türkiye koronavirüs salgınında oldukça zor günlerin içine girdi. AKP sözcülerinin “Koronavirüsle en iyi mücadele eden ülkelerden biriyiz” şeklindeki sözlerine rağmen yurttaşlar hastanelerde boş yer bulamazken, pek çok insan son çare olarak sosyal medyayı kullanıyor.

 

yurttaslarin-cigligi-sosyal-medyada-annem-oluyor-yalvariyorum-yardim-edin-866066-5.jpg

 

BirGün'ün haberine göre; Twitter’da Gizem Küçükyavuz isimli kullanıcı, 56 yaşındaki annesi için sosyal medyadan sesini yükseltti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenen Küçükyavuz, “Sayın bakan 10 saat oldu entübe serviste bekliyor. Annem ölüyor, lütfen yalvarıyorum yardım edin” diye seslendi.

Küçükyavuz Twitter hesabından şu paylaşımlarda bulundu:

“Akciğerlerinde yaygın tutulum var 56 yaşındaki annem için yoğun bakım bulamıyoruz yalvarıyorum yardım edin sayın bakan 10 saat oldu entübe serviste bekliyor. Yalvarıyorum artık makine ile nefes almak istiyor annem tek ihtiyacı o yoğun bakım bulmama yardım edin lütfen. Nolur artık saatler bizim için çok önemli annem 16 nisanda yattığı Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’nde dün gece entübe edildi. 12 saattir yoğun bakım bulamıyoruz, annem ölüyor, lütfen yalvarıyorum yardım edin.”

PEKİ DİĞERLERİ?

Paylaşım kısa sürede on binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Bu paylaşımların ardından Küçükyavuz, yeni bir paylaşım yaparak annesine yoğun bakım yatağı bulunduğunu duyurdu.

Küçükyavuz, “Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne annem sevk ediliyor. Hepinize destek ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Hepinize yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Dualarınızı eksik etmeyin” ifadelerini kullandı. Küçükyavuz daha sonraki paylaşımında ise annesinin Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'ne sevk edildiğini belirtti.

Sosyal medyada yapılan yorumlarda, Küçükyavuz’un annesinin hastanede yer bulmasının sevindirici olduğu ancak aynı şekilde hastanede yer bulmak için sıra bekleyen binlerce yurttaşın olduğu vurgulandı.