Abdullah Ağırkan

Abdullah Ağırkan

Media kimin köpeği?

Geçenlerde Akit'ten ayrılan gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak zehir zemberek göndermelerde bulundu haber vaktindeki köşesinden. Dilipak, "Köpekler mahalleyi sahiplenir gibi görünse de, zaman olur mahalleliye de saldırır..." dedi.

Evet, doğrusunu söylemek gerekirse durum bu ve bu durum rol model olmaya noktasında artık… Medyada!

Abdurrahman Dilipak‘ın ayrıldığı gazeteyi ele alalım mesela, bu gazete bir kaç ay önce beni ve İhsan Eliaçık şu şekilde manşete taşıdı 'Laiklik elden gidiyeah' Solcuların ilahiyatçısı muhalefete yol çizdi!”

Bu manşetle bizi hedef alan “gazete” kimin kapsının sorumlusu! Yoksa Abdurrahman Dilipak’ın dediği gibi bekçi köpeği tanımı mı? Buraya oturur mu? Şüphesiz Dilipak buna cevap verebilir… Zira o dönem yazıyordu! Akit’te halan.

Medya önemli ölçüde yandaşlığı bir iş edindi ve hükümet bunu bilinç havuzlarla organize edildiği artık sır değil. Ama mesele burada kapı kulluğu veya tasmalı noktası nasıl oluşturuldu… Sorusu!

Dilipak devam ediyor…

"Köpekliğin alemi yok. Ne demek istediğim çok açık değil mi, bakınız bugünkü Türkiye mediası." diyerek bitirdiğim yazımı bugün özetleyerek, ekleme ve çıkartmalarla tekrar bilgininize sunmak istiyorum.

“Romanya Profesyonel Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri Benine Neagoe geçtiğimiz günlerde Dünya Basın Özgürlüğü münasebeti ile yaptığı bir açıklamada, "Demokrasinin 'BEKÇİ KÖPEĞİ' olarak tanımlanan medianın adeta 'SOKAK KÖPEĞİ'ne dönüştüğünü" ileri sürdü.”

Doğru söze ne hacet ve bu doğu sözleri ifade eden Abdurrahman Dilipak şüphesiz takdir edilmeli; Ancak gönül isterdi ki muhalifleri hedefe koyarken eski gazetesini teşhir edip ayrılsaydı. Bu benim kişisel düşüncem elbette ve bu bir eleştiridir…

Medya köpekleştirildi…

Kimin eliyle?

Kimler Alo fatih yapıldı!

Abdurrahman Dilipak’ın geldiği mahalle bu işe secdece iktidarımız devam etsin de her şey mubahadır tezi-savıyla baktılar kusura bakmasınlar. Bu bakış açısı onlara kapı kulluğuna itti.

Her gazetecinin-yazarın dünya görüşü, partisi vb olabilir ve olmalıdır bana kalırsa. Ancak ideolojik bakış açınız! Haksızlığı size dayatamaz. Burada ideoloji bir bakış vb yok doğru konuşalım…

Menfalar var…

 Sn. Abdurrahman Dilipak ile bu noktada aynı yörüngeden bakıyoruz! Ve bu salt ideolojik değil/politiktir…

 Media, Hakk'ın ve halkın, gören gözü, işiten kulağı, haykıran sesi olmalı. Yaşadığı zamana ve mekana adil bir şekilde şahitlik etmeli. Yoksa vay onlara! Bir de madem köpek besliyorsunuz, herkes köpeğine sahip çıksın! Bir de evlerinin kapısına “Dikkat köpek var!” diye yazsınlar da bilelim. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar