Ekrem İmamoğlu Bursa gezisinden izlenimler!

Yazıya bir fıkra ile başayayım.

“-Hacı abi dün sen dört rekat sabah namazı kıldın mı?

-Evet.

-O namazın bir rekatını imam kabul etmemiş, yeniden kılacaksın!

-Neden?

-Bir rekatını abdestsiz kılmışsın!

-Olur mu öyle şey, üç rekat abdestli, bir rekat abdestsiz diye bir şey olur mu? Başlarım böyle imama…

-Onu imama soracaksın!”

Fıkraya devam edersek, bu imama ‘ahmak’ diyen hacı abinin namazı da iptal edildi, yetmedi kendisine namaz süresiz yasaklandı.

 

****

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun durumu tam da bu…

Zarfın içine atılan üç oy pusulası geçerli sayıldı, biri kabul görmediği gibi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere “Elimizde görüntüler var, sahtekarlık yapıldı, hiçbir şey olmadıysa bile bir şeyler oldu” diyerek dünya siyaset tarihine geçecek söylemler gerçekleşti.

40 kişiye dava açıldı, hepsi mahkemelerde aklandı.

Söylenenlerin yalan olduğu yargı tarafından onaylandı.

 

***

 

Bu tutmayınca bu kez “Topal ördek” benzetmesi yapılarak, Meclis çoğunluğuyla Ekrem İmamoğlu’na iş yaptırmaya çalıştılar.

İmamoğlu bu engelleri de aştı, dünyada en çok metro yapan kent oldu İstanbul…

Tarikatlara cemaatlere akıtılan paralar hizmete gidince Ekrem İmamoğlu’nun desteği arttı.

Düşünün İmamoğlu gelene kadar koca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hiç ana okulu yoktu, 32 ana okulu açıldı, toplamı 150’ye ulaşacak. Üniversite öğrencileri için sıfır yurt vardı! Şu anda 5 binin üzerinde üniversite öğrencisi İBB yurtlarında barınmaya başladı.

29 liraya dört çeşit yemek yenilen Kent Lokantaları açtı İmamoğlu…

Hepsine burada yer vermem mümkün değil ama 300 günde 300 proje tamamlandı.

 

****

 

Her engeli aşan ve başarılı olan Ekrem İmamoğlu’nu durduramayan AKP iktidarı bu kez hukuk sopasına sarıldı. Hakaret olup olmadığı tartışılabilecek ‘ahmak’ sözcüğünden ötürü ceza aldı. Yetmedi siyasi yasak istendi, ilk mahkemenin ayarlanmış yargıcı da bunu onayladı.

 

****

 

Ayarlanmış mahkemelerde hakkını alamayan Ekrem İmamoğlu yollara düştü, hakkını Türk insanının yüce vicdanında aramaya başladı.

Bu kapsamda geçtiğimiz hafta sonu Bursa’daydı.

Bursa Ulu Cami önünde bekledim ben Ekrem İmamoğlu’nu yağmur altında…

İnanılmaz bir sevgi seline tanıklık ettim.

İzdiham oluştu, yürümekte zorlandı Ekrem İmamoğlu…

 

Hem de AKP’nin “kışla” gözüyle baktığı Bursa’nın en önemli camisinin önünde toplandı bu büyük kalabalık…

Provokasyon yapmak isteyenler de oldu ama o büyük sevgi selinin önünde sinek vızıltısı gibi uçtu gitti.

 

EKREM İMAMOĞLU CUMA NAMAZINDA!

 

Onların kuyruk acıları şundan…

1950 yılında iktidara gelen Demokrat Parti, 1983 yılında başbakan olan Turgut Özal ve 2002 yılında hükümeti devralan Tayyip Erdoğan, hak, hukuk, adalet, özgürlük, sosyal adalet söylemleriyle solcuların, demokratların oyunu aldı, dahası meşruiyet kazandı.

1974 Kıbrıs harekatının lideri Bülent Ecevit sağın milliyetçilik alanına girerek yüzde 42’ye ulaşmıştı. Şimdi de soldan gelen çatlak seslere karşın Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu sağın alanına girmeye başladı.

Cuma namazına gidilmesi, onun afişlerde yer alması sadece AKP’lileri değil bir kısım dogmatik solcuları da rahatsız etti. Neyse ki sayıları çok az…

 

EKREM İMAMOĞLU CELAL BAYAR’IN EVİNDE!

 

Ekrem İmamoğlu programına Gemlik’te başladı.

Celal Bayar’ın evine, Doğru Yol Partisi’nin eski bakanları Mehmet Gazioğlu ile Turhan Tayan’la gitmesi simgesel bir hareketti.

İmamoğlu’nda lider kumaşı olduğu şundan da belli ki, Bursa’ya gelmeden önce Mehmet Gazioğlu’nu arayıp, geziye davet etmesiydi.

İmamoğlu, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a da sahip çıkarak  “Başarılı belediye başkanının arkasında durun” dedi orada toplanan kalabalığa…

 

****

 

Gece yemekle ilgili de benzer bir gözlemim var. Yanı başına oturttuğu Mustafa Bozbey’in adını birkaç kez andı, Nilüfer’de başarılı işler yaptığını söyledi. İmamoğlu konuşurken Başkan Turgay Erdem ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı da ‘onore’ etti.

Gecenin bir başka şık hareketi CHP Bursa İl Başkanı Avukat Turgut Özkan’dan geldi. Millet İttifakı il başkanlarına söz verdi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Demokrat Parti İl Başkanı Çağrı Kaplan, DEVA Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı Avukat Şakir Çalışkan konuştular.

 

***

 

Sonsöz olarak diyebilirim ki, Bursa’da Ekrem İmamoğlu rüzgarı esti. Bu rüzgar Ankara’da fırtınaya dönüşebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar