Başkan Arslan: Çiğli Cumhuriyeti seviyor

Başkan Arslan: Çiğli Cumhuriyeti seviyor

Çiğli’de Cumhuriyetin 95. kuruluş yıldönümü binlerce Çiğlilinin katılımıyla düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet kutlamaları Çiğli Belediyesi binası önünden başlayan, konserin yapılacağı Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı’nda sona eren kortej yürüyüşü ile başladı. Özgün müziğin dev ismi İlkay Akkaya, Rumeli ve Balkanların sevilen ismi Gamze Matracı ile Grup Abdal’ın muhteşem konseriyle Çiğli halkı unutulmaz bir gece yaşadı.

Çiğli Belediyesi tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıldönümü kutlamaları Çiğli’de Türk Bayrağı dağıtımıyla başladı. Cumhuriyet heyecanını Çiğli halkıyla paylaşan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan meclis üyeleri ve başkan yardımcılarıyla Çiğli sokaklarında vatandaşa ve esnafa Türk bayrağı dağıttı. Cumhuriyet kutlamaları daha sonra meşaleli kortej yürüyüşü ile devam etti. Belediye önünden hareket eden yüzlerce cumhuriyet sevdalısı ellerinde meşaleler ve Türk Bayrakları ile yürüdüler.  Yürüyüşe Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, eşi Ergül Arslan, meclis üyeleri, muhtarlar, spor kulüpleri sporcu ve yöneticileri, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ve ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı. Yürüyüş boyunca Başkan Hasan Arslan marş ve sloganlar işliğinde dev Türk Bayrağı taşıdı.

Kortej yürüyüşünün sona erdiği Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı Amfi Tiyatrosunda ise tam bir şölen havası vardı. Hınca hınç dolan amfi tiyatroda sahneyi ilk olarak Türk halk müziğinin sevilen yerel sanatçısı Baran Tuncel aldı. Sevilen ezgileri amfi tiyatroyu dolduran binlerce Çiğlili ile seslendirdi. Daha sonra özgün müziğin sevilen gruplarından Grup Abdal sahne aldı.  Cumhuriyet coşkusunu yaşayan vatandaşlar, Gamze Matracı’nın Balkan esintileri ile coşkulu dakikalar yaşadılar. Gecenin finalini ise özgün müziğin dev ismi İlkay Akkaya yaptı. Sevilen müzisyen seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla muhteşem bir konser vererek, Çiğli halkının yüreğinde bir kez daha taht kurdu.

BAŞKAN ARSLAN “ÇİĞLİ CUMHURİYETİ SEVİYOR”

Konuşmasına konsere izlemeye gelenlerin Cumhuriyet Bayramını kutlayarak başlayan Başkan Hasan Arslan, “Bugün Cumhuriyet Bayramı ve tüm halkımızın bu en anlamlı bayramını kutluyorum. Cumhuriyet bayramımızı daha büyük bir coşkuyla kutlamak için sizleri değerli sanatçılarımızla buluşturduk. Çiğli Cumhuriyeti seviyor.  Coşkumuzu paylaşan tüm Çiğli halkını kutluyorum. Çiğli deyince akla demokratlık, cumhuriyet, Atatürk devrimciliği, ilericilik gelir. Cumhuriyete ve cumhuriyet değerlerine sahip çıkıyoruz ve çıkmaya devam edeceğiz. İlelebet Cumhuriyet coşkusunu yaşamak istiyoruz.”

Başkan Hasan Arslan, konser bitiminde sanatçı İlkay Akkaya’ya teşekkür ederek çiçek takdim etti.