Başkan Şahin ve gazilerden 'Göreve hazırız' mesajı!

Başkan Şahin ve gazilerden 'Göreve hazırız' mesajı!

Menemen’deki Gazi’lerden maddi ve manevi desteğini esirgemediği için Başkan Şahin’e teşekkür eden Menemen Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Ertuğrul Özer; “Böyle mutlu bir günde, bizlere her an destek veren sayın Belediye Başkanıma ve değerli Menemenlilere şükranlarımı sunuyorum. Sayın Belediye Başkanım her zaman arkamızda, inşallah önümüzdeki yıllarda da yine arkamızda olmaya devam eder” dedi.

Vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü için gerekirse şehit olmaya hazır olduklarını ifade eden Menemen Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Ertuğrul Özer, konuşmasına şöyle devam etti; “Geçmişte olduğu gibi, her ne kadar yaşımız ilerlemiş olsa da bu vatan için hiç çekinmeden canımızı vereceğimizi Suriye savaşında gösterdik. Gaziler olarak Askerlik Şubesi’ne gidip, ‘savaşa gitmeye hazırız’ diyerek ismimizi belirttik. Sayın Belediye Başkanımızın huzurunda tüm gazilerimize teşekkür ediyorum.”

“Tek bir amaç uğruna verildi bu mücadele”
Menemen’deki Muharip Gazileri, Belediye’nin Ünite Müdürleriyle birlikte kapıda karşılayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, tüm gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında; “Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Kocatepe’de, İzmir’de düşmanın denize dökülmesinde ve daha pek çok cephede yüz binlerce şehit ve gazi vermişiz. Tek bir amaç uğruna verildi bu mücadele, Ulu Önder Atatürk’ün kurmuş olduğu laik Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın diye. Tek devlet, tek vatan, tek millet olabilmek için ve en önemlisi de bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımızın dalgalanmaya devam etmesi için şehitler ve gaziler vermiş bir ülkenin kahraman evlatlarısınız.  Dün atalarımızın yaptığı gibi bugün bizler ve yarın da bizden sonra gelecek nesiller bu vatan, devlet, millet ve bayrak için şehit ve gazi olmaya gözünü kırpmadan koşacaktır. Türk milletinin buna hazır olduğunun bilinmesini istiyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarının, şehitlerimizin ve gazilerimizin önünde minnetle eğiliyor, bu vatan için yaptıklarınıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Menemenli Gazilerin Belediye Başkanı Tahir Şahin’i ziyareti, Başkanlık makamında çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. Menemen Kaymakamlığı’na ziyaretin ardından Garnizon Şehitliği’ne giden gaziler, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Yıldıztepe’deki silah sergisini ziyaretin ardından gaziler, Menemen Garnizon Komutanlığı tarafından onurlarına verilen öğle yemeğine katıldı.