Başkan Selvitopu: Yalanla siyaset yapılmaz!

Başkan Selvitopu: Yalanla siyaset yapılmaz!

Karabağlar Belediyesi 2018 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Karabağlar Belediye Meclisi aylık olağan toplantısı, belediye meclis salonunda Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun oturumu açmasıyla gerçekleşti. Karabağlar’da yapılan asfaltlama çalışmalarını kapsayan sunum sonrasında, Başkan Selvitopu, aylık belediye proje ve çalışmalarını değerlendirdi. İlçede 2 aydır asfaltlama çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü, asfaltın belediyeye ait Gediz Asfalt Şantiyesi’nde üretilerek belediyemizin kendi işçileriyle serme işlemlerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Selvitopu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada ise Karabağlar’da engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırıcı projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini söyleyerek “Engelli olmak hiç bir insanın tercihi değil ama yaşamın bir gerçeği. Engelli insanlarımızın yanında olmak ve yaşamlarını kolaylaştırmak hepimizin görevi. Özellikle bu konuda hepimizin hassasiyet göstermemiz gerekir. Bizler yerel yönetim olarak da bu hassasiyetimizi çalışmalarımıza yansıtmaya çalışıyoruz. Yaptığımız her mekanı engelli vatandaşlarımızın da kullanabileceği gibi tasarlamaya, uyarlamaya uğraşıyoruz. Bu insanlarımızın sosyal yaşam içerisinde kendilerini ifade edebilmeleri, Toplumla bütünleşmelerini sağlamak hepimizin görevi. Bu konuda gerekli hassasiyeti göstermemiz gerekir” dedi.

ÜNİVERSİTENİN BÜYÜK YARARI OLACAK
Başkan Selvitopu, komisyondan gelen raporlar bölümünde Yaşar Kemal ve Uzundere Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 87 hektarlık alanın İzmir Demokrasi Üniversitesi yerleşkesi olarak belirlenmesi ve yerleşke dışında kalan alanın belediyeye devri sağlandığında sadece yakın çevresi değil, Karabağlar’daki imar uygulamaları ile sosyal ve ekonomik alanlara olumlu sonuçlar yaratacağına ilişkin Kentsel Dönüşüm ve Çevre Komisyonu Raporu’nun oy birliği ile oylanmasının ardından belediye meclis üyelerine teşekkür etti. Selvitopu, “Bu konu ilçemiz için önemli bir konu. Bütün meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu alanın üniversite kampus alanı olmasını hep birlikte talep ediyoruz. Bu alanda kurulacak üniversitenin Karabağlar’a çok büyük yararı olur, meclisimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Muhalefet meclis üyelerinin asfaltlama konusunda eleştirilerine cevap veren Başkan Selvitopu, sunumda gösterilen fotoğraflarda asfaltlamanın yapım öncesi, yapım anı ve son halinin gösterildiğini ifade etti. Hiçbir çalışmanın yarım bırakılmadığını belirten Selvitopu, parke taş yapılmasının, asfalt yapmaya engel olmadığını sözlerine ekleyerek, bazı sokakların da parke taş, bazı sokakların da asfalt olacağını söyledi.

BAŞKAN'DAN UYARI: LÜTFEN BİZDEN BİLGİ ALIN!
Selvitopu ayrıca, “Basında da partinize mensup insanların demeçlerini okuyorum, şirket borçları deniyor, maaşlar ödenemiyor deniyor. Bunlarla ilgili lütfen bizden bilgi alınsın. Tamam siyaset yapılacak da, böyle yalanla siyaset yapılmaz. Sonuçta 30 mahallede asfaltlama çalışması yapıldı, bu sokaklar muhtarlarımız tarafından tespit edildi. Muhtarlarımız öncelikleri koydu, biz de bu önceliklere uyarak bu çalışmaları gerçekleştirdik. Yani oradaki vatandaşları hiçe sayarak yaptığımız bir çalışma değildi. Önceliğimiz her zaman önce orada oturan yurttaşlardır. Bir anda Karabağlar’ın 3800 sokağını asfaltlama imkanımız yok ama büyük sorunlu olanlara öncelik tanıyarak gidermeye çalışıyoruz. Karabağlar’ın her sorununu dört dörtlük çözmedik, ama Karabağlar’da girmediğimiz okul kalmadı. Bütün okulların, bütün camilerin bakım, onarım ve temizliğini yapıyoruz. Kentin temizliğini de yapıyoruz, yollarını da yapıyoruz, parklarını da yapıyoruz bu dar bütçemize rağmen. Yapmaya da kararlılıkla devam edeceğiz. Asfalt dökülmesini de tekniğine uygun yapıyoruz. Üst üste asfalt da atmadık. Önce freze yani mevcut asfalt kazındı, sonra yeni asfalt atıldı. Kaldırım talepleri de vatandaşlardan geldikçe yapıyoruz. Birçok yerde kaldırım yapılması istenmiyor, vatandaşların araç park etme konusunda isteği var. Bizim yeni yaptığımız kaldırımlar da mutlaka engellilerin de faydalanacağı şekilde düzenleniyor ve engellilerle ilgili özel döşemelerde gerçekleştiriliyor. Bu asfaltlama çalışması 30 ayrı mahallede gerçekleşti ve muhtarların isteği doğrultusunda yapıldı. Önümüzdeki süreçte de Karabağlar Belediyesi’nin bu çalışmaları devam edecek” diye konuştu.