Batur’dan 9 maddelik manifesto

Batur’dan 9 maddelik manifesto

CHP’nin Konak Adayı Abdül Batur, medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen buluşmada Batur, Konak’ta yapmak istediği çalışmaları anlattı.

Batur’un konuşmasından satır başları şöyle:

Konak Belediye Başkanlığı için görev tebliğ edildikten sonra CHP’nin Konak Örgütü ilçe başkanı ve yönetim başta olmak üzere hepsi beni bağrına bastılar. Hiçbir çatlak ses olmadan sahaya çıktık. Konak Belediye Başkanımız Sema Pekdaş’ın bize bakışından uyumundan da memnun olduk. Kendisi 5 yıl boyunca önemli çalışmalar yaptı. Her noktada kendisinden yardımcı alacağız.Konak’a yaptığı çalışmalar ve bize yaklaşımı nedeniyle teşekkür ediyorum.

50 gün kaldı. Konak’ta 9 maddelik manifestomuz var. Yapacağımız çalışmalar bu temel maddeler ekseninde oluşacak.

Konak’ı bir baştan bir başa dolaşarak vatandaşın bize aktaracağı sıkıntıları da not alarak vizyonumuzu belirleyeceğiz.

‘Birlikte Konak’ sloganıyla yola çıktık. Konak’ta daha yaşanabilir bir Konak, kentsel dönüşüme başlamış bu doğrultuda adımlar atmış, tarihe daha fazla değer veren, halka barışık halkla iç içe olan belediyeciliği yansıtacağız. Daha az hizmet alan yerlere ağırlık vereceğiz.

İlk ziyaretimi Gültepe ve Toros’a yaptım. Planlama anlayışına mimar gözüyle bakacak kentin o noktalardaki dönüşüm çalışmalarına başlayacağız. Doğalgaz daha o bölgeye gitmemiş.

İlk adım ilçenin planlanması olacak. Bir harita çıkaracağız. Yıllardır sıkıntı yaşayan bölgelerin yerinde dönüşümün sağlanması noktasında Narlıdere’de edindiğimiz tecrübeleri Konak’a aktaracağız. Kentsel dönüşümü Konak’ta en başarılı şekilde yapacağımız çalışmalardan olacak.

Tarihi dokunun ön plana çıkarılmasına yönelik çalışmalar yapacağız.

Çevreci kent dediğimiz bir bilinç getireceğiz. Yaptığımız saha çalışmaları sonucunda çevreyle ilgili vatandaşı bilinçlendirmek sağlıklı yaygınlaştırma yapmak ana hedeflerden biri olacak.

Sosyal belediyecilik de ana hedeflerimiz arasında. Narlıdere’de sosyal belediyeciliği en iyi şekilde uyguladık. Yüzde 33’te aldığımız Narlıdere’yi yüzde 70’lere çıkarttık. Sosyal belediyecilik ve kolay ulaşılabilir başkan anlayışımız etkili oldu.

Sosyal belediyecilikte belediye başkanı rahat ulaşılabilen halka dokunan şekilde olmalı.

Konak’ta ortak aklı öne çıkaracağız. Vatandaşın benimsemediği projeler başarılı olmaz.

Hesap verebilir bir belediyecilik anlayışımız olacak. Belediyemizin sayfalarında vatandaşımız her türlü konuda bilgi alabilecek. Her türlü hesabı oradan görecekler.

Konak’a değer katmamız lazım. Konak İzmir’in kalbi ama hiçbir gelişme göstermeyen ilçe haline geldi. Tarihi yapıların ayağa kalkmasıyla da Konak kendini ispat etmiş bir ilçe olacak. Hem Büyükşehir Belediye Başkanımızla hem de diğer kamu kurum kuruluşlarıyla iletişimde olacağız.

Sorunların çözüldüğü birlikte hareket edilen bir anlayış sergileyeceğiz. Dokunan belediyecilik vatandaşa elini veren belediyecilik en önemlisi de ortak akılla yönetilecek bir anlayışla yöneteceğiz.

Kemeraltı Konak’ın kalbi. Ticari ve tarihi misyonu var. Daha nasıl yaşanılabilir hale getireceğiz bunu düşünmek gerek. Saat yedi de kapanıyor dükkanlar. Çarşının daha hareketli olması gerek.

Hiçbir güç Konak’ın çeperlerindeki sorunu 5 yılda çözemez. Bir yerden başlayacağız. 5 yılda değil Konak’ın işleri 10-15 yılda toparlanır.Bir kaç yerden başlayacağız.