Bornova Belediyesi’nden eğitime tam destek

Bornova Belediyesi’nden eğitime tam destek

3.500 metrekarelik arsa Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildi

Eğitime yönelik olarak gerçekleştirdiği projelerinin yanısıra, her yıl ayırdığı bütçe ile Milli Eğitime bağlı okulların bakım-onarımlarını da yapan Bornova Belediyesi’nden geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik bir destek daha geldi. Erzene Mahallesi’ndeki Belediye’ye ait  3.500 metrekarelik belediye arsası ilkokul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildi. İlgili karar, Bornova Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edilirken, Bornova Belediyesi, Bornova Kaymakamlığı ve Bornova İlçe Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Bornova Belediyesi’nin Erzene Mahallesi 498, 707 ve 719 sokaklar arasında kalan ve imar planında yol, yeşil alan ile ilkokul olarak görülen 3.500 metrekarelik arsası, Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildi. İlgili karar, Bornova Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edilirken, Bornova Belediyesi, Bornova Kaymakamlığı ve Bornova İlçe Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Kaymakamlık’ta düzenlenen törende imzaları, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Kaymakamı  Fatih Genel ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu attı.

Çocuklarımızın geleceği için

Bornova’nın bir eğitim kenti olduğuna dikkat çeken Başkan Atila, “Bu anlamda Belediyemize ait bir yerimizi Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis ettik. Sayın Kaymakamımızın önderliğinde bu alanda okulun bir an önce yapılması ve çocuklarımızın orada eğitim almaya başlaması bizim için mutlulukların en güzeli olacak. Vesile olan, katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bornova Belediyesi’ne teşekkür

Bornova Kaymakamı Fatih Genel ise 2019 yılında yılında tekli eğitime geçileceğini hatırlatarak, “ ‘Bakanlık yeter ki siz yer bulun’ diyor. Bu açıdan bakıldığında yapılan tahsis çok önemli. Bornova Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.