Bornova’da kadınlar üreterek kazanıyor

Bornova’da kadınlar üreterek kazanıyor

Bornova Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kadınların aile bütçesine katkı sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.

3 yıldır birçok alanda faaliyetlerini sürdüren kooperatif bu gün 56 üye sayısı ile gıdadan el emeği ürünlere kadar bir çok alanda çalışmalar yapıyor.  

Bornova Belediyesi’nin öncülüğünde 2015 yılında faaliyete geçen ve kadınların üretimlerinin değerlendirilmesini hedef edinen Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi faaliyetlerine devam ediyor. Bornovalı kadınların sosyal hayatın içinde daha fazla yer alabilmesi ve  üretime teşvik ederek aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla kurulan kooperatifin bu gün 56 üyesi bulunuyor.  

Büyükpark içinde bulunan kooperatif binasında üretim yapan kadınlar aynı zamanda çeşitli konularda da eğitim alıyor. Kermeslere, festivallere ve fuarlara  katılarak stant açarak yaptıkları el işi ürünleri satan kadınlar, toplu siparişler de alıyor. Ayrca ev yapımı yiyecek ve içecekler ile de kafeler ve spor kulüpleri gibi yerlere hizmet veriliyor. 

Bornova’da kadınlar üreterek kazanıyor

Kooperatifin 3 yıl içinde büyük atak yaptığını ifade eden Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi  Başkanı Hürriyet Yıldız, “Amacımız kadınlarımızın üreterek kendi paralarını kazanabilmeleri. Bu sayede de hayatın içinde daha fazla yer alabilmleri. Bir çok el işi ürünler, limonata ve yiycek gibi gıdalar yaparak çeşitli yerlerde bunların satışını yapıyoruz”dedi.  

Bornova’da kadınlar üreterek kazanıyor

Kadınların hayatın her alanında olduğu gibi ekonomik alanda da yer alması gerektiğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, “Kadınlarımızın sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılması kadar ekonomik yaşamda yer almaları da önemli. Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi bu amaçla kuruldu. Kısa zamanda da büyük bir gelişim sağladı” dedi.