Buca'ya yakışır Cumhuriyet Kütüphanesi

Buca'ya yakışır Cumhuriyet Kütüphanesi

Buca Belediyesi ‘Okumak Bize İyi Gelecek’ sloganıyla hayata geçirdiği eğitim çalışmalarında Buca’ya bir kütüphane daha kazandırdı.

Buca Belediyesi Doğancılar Köyü Cumhuriyet Kütüphanesi açılış törenine; projenin öncülerinden CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, BJK Yönetim Kurulu Üyesi  Hakan Özköse, EBİAD Başkanı Mahir Kaplan, As Başkan İsmail Ayduk ve yönetim kurulu üyeleri, Doğancılar Mahalle Muhtarı Halil Pala’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Buca'ya yakışır Cumhuriyet Kütüphanesi

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse ve Ege Beşiktaşlı İş Adamları Derneği Başkanı Mahir Kaplan törende yaptıkları konuşmalarda Doğancılar Köyü halkına eğitim yuvası kazandırmaktan mutluluk duyduklarını ve devamının geleceğini söyledi.

Buca'ya yakışır Cumhuriyet Kütüphanesi

Okumak bize iyi gelecek
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Doğancılar Köyü’nün eğitim yönünde kalkınmasına ve gelişimine katkı koyan tüm dernek üyelerine teşekkür ederken, “Cumhuriyet Kadınlarının önünde saygıyla eğiliyorum. İyi ki varsınız! Ayrıca Beşiktaş deyince aklıma direniş ve mücadele geliyor ama takım sevdası ayrı bir şey. Eğitim için yapılan projeler bizim için büyük önem taşıyor ve tüm işadamlarımızın böyle projelere katılmasını bekliyoruz” dedi. Doğancılar Köyü sakinlerine, özellikle de çocuklarına seslenen Başkan Piriştina, “ İş artık sizde. Değerli kurumlarımızla kütüphanemizi oluşturduk. Bundan sonra koruyup, kollayacak ve büyütecek sizlersiniz. Hep söylediğimiz gibi ‘Okumak bize iyi gelecek’ ” dedi.

Buca'ya yakışır Cumhuriyet Kütüphanesi

Tüm köylere kütüphane
Projenin öncülerinden CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise yaptığı konuşmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve devrimlerinin izinden yürüdüklerini vurgularken,” Tüm Türkiye’yi ileriye götürmek istiyorsak bunu ancak bilgi ve teknolojiyle sağlayabiliriz. Burası ilk ama bundan sonra Buca sınırlarındaki tüm köylere kütüphaneler oluşturmak için çalışacağız”  diye konuştu.

Buca'ya yakışır Cumhuriyet Kütüphanesi

Buca Belediyesi Doğancılar Cumhuriyet Kütüphanesi konuşmaların ardından coşkulu törenle açıldı ve tüm misafirlerle birlikte keyifle gezildi. Köy sakini çocuklar birbirinden renkli, bilgi dolu kitapların arasındaki mutluluğu görülmeye değerdi.