Buca’da meşaleler Cumhuriyet için yandı

Buca’da meşaleler Cumhuriyet için yandı

Buca’da Cumhuriyet coşkusu binlerce Bucalının oluşturduğu meşaleli fener alayı ile yaşandı.

Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi tarafından düzenlenen Cumhuriyet yürüyüşüne katılan Bucalılar, Cumhuriyet’e ve Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkma sözü verdi. Ellerinde meşaleler, dillerinde “Yaşasın Cumhuriyet” sloganlarıyla yürüyen Bucalılar, Cumhuriyet sevdalarını ortaya koydu. Kasaplar Meydanı’nda son bulan fener alayında Bucalılar hep bir ağızdan andımızı okudu.

Buca, Cumhuriyet'in kuruluşunun 95. Yılını “Meşalelerle Cumhuriyet Yürüyüşü” ile kutladı. Binlerce Bucalı, Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi tarafından düzenlenen yürüyüşte ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle tek yürek olup, Cumhuriyetine sahip çıktıklarını bir kez daha ortaya koydu.

Meşaleli yürüyüşe Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık, Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvet Balcılar, Muharip Gaziler Derneği Buca Şube Başkanı Şükrü Karaca, Atatürçü Düşünce Derneği üyeleri ve binlerce Bucalı katıldı. Ellerinde ay yıldızlı Türk Bayrakları ve Cumhuriyet meşaleleriyle yürüyen Bucalılar, Ata’larına verdikleri Cumhuriyete sahip çıkma sözünü 95. yılında bir kez daha yineledi.

Buca Belediyesi önünde başlayan yürüyüş Kasaplar Meydanı’na kadar sürdü. Meşalelerle sokakları aydınlatan Bucalılara çevre esnaf ve vatandaşlarda alkışlar ve sokakları şenlik havasına çeviren maytaplarla eşlik etti. Dev bir koro gibi Cumhuriyet sevdalarını marşlarla, sloganlarla tekrarlayan Bucalılar, ‘Türkiye laiktir laik kalacak’, ‘ Biz Cumhuriyetiz’ diye haykırdı.

Kasaplar Meydanı’na kadar büyük bir coşkuyla yürüyen Bucalılar saygı duruşu, istiklal marşının ardından hep bir ağızdan andımızı okudu. Cumhuriyet sevdalılarına seslenen Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık, Cumhuriyet ve devrimlerine sonsuza kadar bağlı kalacaklarını söylerken Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvet Balcılar, “ Cumhuriyet özgürlüktür, güvencedir, çağdaşlıktır, var olmamızın garantisidir. Cumhuriyete ne olursa olsun sahip çıkmaz zorundayız” diye konuştu. Meşaleli yürüyüş zeybek halk oyunları gösterileriyle son buldu.