Huzuru gören Menemen’e geliyor…

Huzuru gören Menemen’e geliyor…

Bu yıl 17-23 Eylül tarihleri arasında 31.’si kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla, Menemen Belediyesi ve Menemen’deki Meslek Odaları işbirliğinde Şehit Aycan Aksoy Caddesinde düzenlenen kahvaltı, esnaf ve sanatkarı buluşturdu.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıya esnaf ve sanatkarların yanı sıra; CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, MHP İlçe Başkanı Ali Rıza Bölük, Belediye Meclis Üyeleri, Menemen Sanatkarlar Odası Başkanı Can Kahvecioğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu, Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabri Kurt, Esnaflar Odası Yöneticileri, Kent Konseyi Başkanı Sebahattin İpektepe, Halk Bankası Menemen Şube Müdürü Sevdiye Ülkü İzmirlioğlu, Camiikebir Mahalle Muhtarı Yücel Uysal ve Mermerli Mahalle Muhtarı Müjdat Sökmen katıldı.  

Huzuru gören Menemen’e geliyor…
Esnaf ve sanatkârın bayramı olarak kutlanan Ahilik Haftası’nda, her yıl Menemen’de farklı bir yerleşim bölgesinde esnaf ve sanatkarı kahvaltıda buluşturduklarını hatırlatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Meslek Odalarımız ile birlikte, birlik ve beraberliğimizi daha çok pekiştirmek adına her yıl bu güzellikleri yaşatmaya çalışıyoruz. Menemen’de yakaladığımız bu birliği, beraberliği, kardeşliği tüm meslek odalarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve muhtarlarımızla birlikte yakalamış bulunuyoruz. Menemen, İzmir’in en hızlı gelişen ilçelerinden birisi. Son 3 yıldaki TÜİK verilerine göre İzmir %1,1, Menemen ise %5,59 büyüyor. Elbette kuzeye doğru bir göç var ama sadece İzmir’in kuzeyindeyiz diye göç almıyoruz. Göç almamızın ana sebeplerimizden bir tanesi; İzmir’de yaşayanlar bu tarafa göç ederken Menemen’deki bu birliği, beraberliği, kardeşliği, huzuru görüyor. Menemen’deki huzuru gören İzmir’deki esnaf ve sanatkarlar da Menemen’e geliyor. Biz bunu hep birlikte sağlıyoruz” dedi.

Bakırçay’ın en iyi esnaf ve sanatkarları Menemen’de…
Esnaf kökenli bir Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan Başkan Tahir Şahin konuşmasında, Menemen’in önemli bir ticaret merkezi olduğuna dikkat çekerek; “Menemen’deki esnaf ve sanatkarlar, Bakırçay’ın en iyi esnaf ve sanatkarlarıdır. Bornova, Karşıyaka, Çiğli, Foça ve Aliağa’ya gidiyorum, Menemen’deki esnafın güler yüzünü hiçbir yerde görmüyorum. Böylesi güler yüzlü esnaf ve sanatkarlarla çalışmak benim için şereftir, onurdur” dedi.

Huzuru gören Menemen’e geliyor…

Sanatın, ticaretin ve mesleğin güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulmasını öngören Ahilik felsefesinin 1300’lü yıllarda bugüne bu topraklarda var olduğunu hatırlatan Başkan Tahir Şahin; Ahilik geleneğinin gelecekte de devam etmesi temennisinde bulunarak, tüm esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftasını kutladı. 

Esnaf ve sanatkarlar her yıl kahvaltıda buluşuyor…
Menemen Meslek Odaları’nı temsilen söz alan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu ise konuşmasında, Ahi sofrasının her yıl Menemen’de kurumasından mutluluk duyduğunu ifade ederek; “Her sene Ahilik Haftası’nda ilçemizin farklı bir bölgesinde esnaf ve sanatkarlarımızla kahvaltıda buluşup bu haftanın önemini hatırlatıyor, mesleğimizdeki kendi görgü ve bilgimizi paylaşıyoruz. Her yıl Menemen’de Ahi sofrası kurulmasını sağlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile Menemen Meslek Odaları’nın Başkan ve Yöneticilerine, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Menemen’deki esnaf ve sanatkarları buluşturan ahi sofrası, Eski Sanayi Sitesi Camii İmam Hatibi Mehmet Güler’in yemek duasını okumasıyla sona erdi.