Menemen'de STK'lardan Aksoy'a destek

Menemen'de STK'lardan Aksoy'a destek

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Menemen’de Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Serdar Aksoy’a STK'lardan destek geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Menemen’de Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Serdar Aksoy’a destek büyüyor. Bugün Menemen’de CHP Menemen İlçe Binasında Serdar Aksoy ile biraraya gelen 11 dernek Aksoy’a desteklerini açıkladı.

“Gerçek bir demokrasi ancak her bir yurttaşımızın kendisini doğru bilgilendiren, bütün konularda yurttaşlık bilincinde hareket eden ve karar mekanizmasında söz hakkı olmasıyla gerçekleşir.” Diyerek sözlerine başlayan Alevi Bektaşi Federasyonu Bölge Sorumlusu Kemal Yıldız, “Bizler Menemen’de çeşitli sosyal, toplumsal ve kültürel alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak; bahsettiğimiz yurttaşlık sorununun gereği olarak ilkelerimizi açık ve şeffaf bir biçimde paylaşmayı bir borç biliriz.” Dedi

“AKSOY’A TAM DESTEK!

Konuşmasının devamında STKlar adına konuşan Yıldız, Aksoy’a desteklerini açıklayarak, “daha güzel bir Menemen için halkımızı da Serdar Aksoy’a destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

Yıldız’ın konuşması şu şekilde :

“İlk olarak Menemen bizimdir, hepimizindir diyoruz. Menemen halkının her konuda iradesini ve fikrini dikkate alarak, şeffaf, çağdaş, demokratik bir şekilde yönetilmesi gerektiğine inanıyoruz. Halkın bir araya gelebileceği kamusal alanların çoğaltılarak, toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesinin önemli olduğunu özetle belirtiyoruz. Menemen’in halkının etnik, kültürel yapısının bir zenginlik kaynağı olduğunu ve bu yapının korunmasının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz sivil toplum kuruluşları olarak; yukarıda belirtmiş olduğumuz şekilde çağdaşlığı, demokrasiyi, eşitliği esas alıp hayata geçirilmesi için, CHP Menemen Belediye Başkan Adayı Serdar Aksoy’u desteklediğimizi belirtmek isteriz. Hep birlikte güzel bir Menemen için, halkımızı da Serdar Aksoy’a destek vermeye çağırıyoruz. Kamuoyuna arz ederim.”

Toplantıya katılan dernekler şunlar:

Alevi Bektaşi Federasyonu Bölge Sorumlusu

Pir Sultan Abdal Egekent 2 Şubesi

Pir Sultan Abdal Menemen Şubesi

Asarlık Alevi Kültür Derneği

Romanlar Sosyal Dayanışma Kültür Derneği

Ahıdır Gençlik Dayanışma Derneği

Elbistanlılar Derneği

Menemen Çorumlular Derneği

Tokat Kalkıncıklar Derneği

Dersimliler Derneği

Çelti Köyü Yörük Dernekleri