Nar Taneleri Özel Eğitim Merkezi ve Ekolojik Çiftlik Projesi yola çıktı

Nar Taneleri Özel Eğitim Merkezi ve Ekolojik Çiftlik Projesi yola çıktı

Narlıdere Belediyesi, Engelliler için gerçekleştirdiği hizmetlere bir yenisi eklemek için çalışmalara başladı.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un ‘Gerçekleştirmekten en çok mutlu olduğum projeler’ olarak isimlendirdiği engelli çocuklar için hazırlanan projelere bir yenisi ekleniyor. Nar Taneleri EkoÇiftlik ve sosyal yaşam projesi hayata geçiyor.

Bir gün değil, her gün yanınızdayız

Narlıdere belediyesi, Narlıdere zihinsel engelliler derneği ortak projesi olarak geçen dönem İzmir kalkınma ajansına (İZKA) sunulan 892,269,00 TL bütçeli, Narlıdere sahilevlerinde, denize 100 metre mesafede, 8000 metrekare alan içinde tümü ahşaptan dersliklerin, atölyelerin, kafelerin, amfi tiyatronun, büfelerin, evcil hayvan barınaklarının, dinlenme alanlarının, spor sahalarının, hobi bahçelerinin olduğu "Nar Taneleri Eko Çiftlik ve Sosyal YaşamMerkezi Projesi" kabul edildi ve start aldı. Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 2005 yılından bu yana engellerin kaldırıldığı bir belediye olarak, "NarTaneleri Eko Çiftlik ve Sosyal Yaşam MerkeziProjesi"ile birlikte yine ilklere imza atmanın gurunu ve sevincini yaşadıklarını ifade etti. Batur “ 2005 yılından bugüne özel çocuklarımız için hazırladığımız çalışmalara yenilerini ekleyerek devam ediyoruz. Nar Taneleri Akşam Bakım Merkezimiz ve Nar Taneleri özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezimiz ile özel çocuklarımızın ihtiyaçlarını bugüne kadar karşılamaya çalıştık fakat büyüyen ve gelişen Narlıdere ile maalesef engelli birey nüfusundaki artışta büyüdü. Artan ihtiyaçları karşılamak ve örnek bir projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadık. Narlıderemizin en güzel yerlerinden biri olan Sahilevlerinde, 8000 metrekare alan içinde dersliklerin, atölyelerin, kafelerin, amfi tiyatronun, büfelerin, evcil hayvan barınaklarının, dinlenme alanlarının, spor sahalarının, hobi bahçelerinin olduğu, modern bir kampüs havasında "Nar TaneleriEko Çiftlik ve Sosyal Yaşam Merkezi Projesimizi hayata geçiriyoruz. Narlıdere'de Zihinsel Özürlüleri Koruma ve Destekleme Derneği başkanı Besim Toker ve Platform İZMİM ve İZKA desteği ile birlikte çok güzel işe imza attığımızı düşünüyorum.Türkiye’ye örnek olan Nar Taneleri Akşam Bakım Merkezimiz ve Nar Taneleri özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezimiz gibi Nar Taneleri EkoÇiftlik ve sosyal yaşam projemizinde örnek alınan bir proje olacağını düşünüyorum. Proje çizimlerinin tamamlanmasının ardından inşaat çalışmalarına şubat ayında başlamayı planlıyoruz. Biz tüm çalışmalarımızı gerçekleştirirken özel çocuklarımıza ve ailelerine, her gün faydalı olabilen çalışmalar tasarlıyoruz. Günü kurtarmaya değil, hayatı paylaşmaya çalışıyoruz. O yüzden biz yaptığımız tüm çalışmalar ile bir gün değil, her gün yanınızdayız diyoruz.” dedi.

İyilik yapmak için yola çıktık

Projesi, Platform İZMİM tarafından hazırlacak NarTaneleri Eko Çiftlik ve Sosyal Yaşam Merkezidetayları ile ilgili bilgi veren İZMİM yönetim kurulu başkanı Alp Burkut, ‘Narlıdere Belediyemiz,Narlıdere'de Zihinsel Özürlüleri Koruma ve Destekleme Derneği ile birlikte, iyilik yapmak için destek olduğumuz bu proje, örnek alınacak bir proje olacak’ dedi. Burkut “Uluslararası mimarı yansımaların baz alınarak hazırlayacağımız merkezin projesi, dünya çapında kabul görecek ve örnek alınacak bir çalışma olmasını hedefliyoruz. Kendi elektriğini üreten, doğa dostu, modern mimarisi, geniş kapsamlı bir kampüs havasında ve uluslararası standartlarda hazırlanacak olan "NarTaneleri Eko Çiftlik ve Sosyal Yaşam MerkeziProjesi" yaklaşık 30 gün içinde projesini hazırlayacağız. Bu özel çocuklarımıza İyilik yapmak için yola çıktık, katlanarak büyümesi umuyoruz” dedi.